Vásárhelyi kórház

Mert a vásárhelyi betegek igenis megérdemlik! Joguk van a korszerű, kényelmes kórházi ellátáshoz. Grezsa István önálló polgármesterjelölt szerint pedig a városnak kötelessége megvalósítani ezt a fontos fejlesztést.

Grezsa doktor kérdez, és a www.grezsa.hu honlapon kitölthető kórházi konzultációját városszerte élénk érdeklődés kíséri. Az önálló polgármesterjelölt bejelentkezésekor úgy fogalmazott, a kórház lehet a közös nevező Vásárhelyen. Vagyis egyik legfontosabb célja, hogy az egészségügyi intézmény melletti kiállás fogja össze, egyesítse az itt élőket – akár csak a rossz emlékű Gyurcsány-érában, mikor a vásárhelyiek összekapaszkodva védték meg kórházukat. Arra törekszik, hogy találjon újra egymásra a városvezetés és a kórház, azaz a város folyamatosan anyagi és erkölcsi támogatást nyújtson az intézménynek, segítve minél modernebb működését, illetve fejlődését. Hiszen – állítja – ez mindannyiunk érdeke, tekintettel arra, hogy a kórházban bárki bármikor bekerülhet, és ott nap nap után vásárhelyiek gyógyítanak vásárhelyieket.

A címzetes főorvos, egészségügyi szakember úgy véli: az állam által az elmúlt években mintegy 5 milliárd forintból megvalósított jelentős és hasznos vásárhelyi kórházfejlesztések mellett is „az úgynevezett hotelszolgáltatás nagyon hiányzik több osztály bizonyos kórtermeiben”. Grezsa István egészségügyi programja ezen a helyzeten változtatna.

Egyetért-e Ön azzal, hogy a város pénzén kialakítsunk 50 darab, kétágyas, fürdőszobás, saját vécés, klimatizált kórtermet?

Így hangzik a kórházi konzultáció második kérdése. Az első válaszlehetőség szerint „Igen, a mostani kórtermek nem méltók a kórház színvonalához, a betegekhez.
A másik opció: „Nem, akinek luxus kell, menjen magánkórházba!”

A vásárhelyi polgárok a www.grezsa.hu internetes oldalon fejthetik ki nézetüket, és mondhatnak róla véleményt, teljes mértékben elégedettek-e a városi kórház jelenlegi kórtermeinek állapotával, felszereltségével, illetve hogy látják: csak a magánkórházaknak jár-e a luxus, vagy fontosnak tartják, hogy a város egészségügyi intézményében is hasonló körülmények között gyógyulhassanak a betegek. Az Ön véleménye is fontos Grezsa doktor számára!

Az önálló polgármesterjelölt egyébként azt is elmondta, amennyiben a vásárhelyiek egyetértenek elképzeléseivel, és ősszel bizalmat kap tőlük az önkormányzati választáson, akkor az 50 kórterem felújítását meg is valósítja, így azt egyfajta kiemelt kampányígéretének is tekinthetjük.

Érdekességként jegyezzük meg, a helyi közgyűlés többségi frakciója a város idei költségvetésébe 1 milliárd forintot tervezett be, és jövőre is 1 milliárdot irányzott elő hasonló célokra, ám a város jelenlegi vezetése blokkolja ezt a beruházást, fél év alatt még az érdemi egyeztetéseket sem kezdte meg a kórház illetékeseivel a fejlesztésről.

Korábban a témában:

Támogassa-e a város a helyi kórházat?

Videón mutatjuk Grezsa István konzultációját