Hódtói járda, avagy a gaz kínos ölelése

Újabb fotót kaptunk olvasónktól, amelyen azt láthatjuk, elképesztő méreteket öltött széltében-hosszában, valamint magasságában a növényzet. A gaz számtalan típusát vehetjük szemügyre, ha átmerészkedünk a szűkülő, már-már félelmetes szakaszon. 

A járda két oldalán katonásan sorakozó bokrok és giz-gazok látványa olyan, mintha egy misztikus filmbe csöppentünk volna. A sétálás megkönnyítésére szolgáló felület egyre csak keskenyedik és abban bízunk, hogy a végén nem vár senkit sem egy fogsort csattogtató lény. Inkább valaki olyan látványára epekedünk, aki fűnyírójával vagy inkább sövényvágó csodaeszközével járhatóvá varázsolja a lakosok számára a terepet.

Mindenki szereti a nyarat, ugyanis ilyenkor a természet megmutatja pompás oldalát, színekkel és illatokkal tölti fel az életterünket. Azonban a Hódtónál tapasztalható katasztrofális helyzet azt mutatja, hogy igen szabadjára lett engedve a zöldellés, amely esztétikailag rendkívül kifogásolható látványt nyújt, valamint nem túl bizalom gerjesztő annak, aki szeretne az útját a szürke köves úton folytatni célja eléréséhez.