Automatikus vázlat 618

Toronymagasan vezet a babaváró támogatás igénylésé az elmúlt napokban. A felkészült kérelmezők, valamint a Kormányhivatalok szakszerűen eljáró munkatársainak köszönhetően rendkívül gördülékenyen halad az ügyintézés Csongrád megyében. 

Július elsejével indult a várva várt, magyar kormány által létrehozott Családvédelmi Akcióterv, mely kiemelt módon támogatja a családokat, legyen szó akár gyermekvállalásról, vagy gépjármű vásárlásról is. Juhász Tünde kormánymegbízott lapunknak adott interjúban kiemelte, hétfő óta több, mint 850 kérelem érkezett be a Csongrád Megyei Kormányhivatalba. Amelyekből 650-en a babaváró támogatással kapcsolatban nyújtottak be kérelmeket az ügyfelek, továbbá körülbelül 100-as nagyságrendű a gépjárművásárlás igényével kapcsolatos kérelmezők jelentkezése. A fennmaradók pedig megoszlanak a már meglévő hiteltámogatás, illetve a falusi CSOK igénylése között.

A hétpontos családvédelmi akcióterv leginkább várt lehetőségével, azaz babaváró támogatással kapcsolatban a kormánymegbízott hangsúlyozta, rendkívül népszerű a családalapító, 20-30 éves korosztály körében. A támogatás mértéke maximum 10 millió forint kamatmentes, szabad felhasználású kölcsönt jelent, amelynek törlesztőrészlete legfeljebb havi 50 ezer forint.

Családi események Vásárhelyen 6

Az ügyfelek számát tekintve Szegeden jelentkeztek eddig a legtöbben, majd Hódmezővásárhely és Makó következik a rangsorban a kérelmek benyújtását illetően.

Eredendően a bankok folyósítják a szabad felhasználású hiteleket, azonban a szükséges, biztosítotti jogviszonyigazoló dokumentumokat a Járás Hivatalok állítják ki az ügyfelek részére. A kormánymegbízott hozzáfűzte, érdemes a pénzintézeteknél előzetesen tájékozódni, hogy milyen feltételek és igazolások szükségesek a kérelem benyújtásához.

A gépjárművásárlás támogatást a Magyar Államkincstár bírálja el és folyósítja az ügyfelek számára. A 2,5 millió forint összegű hozzájárulást, ennek mértéke legfeljebb a bruttó vételár fele lehet, nagycsaládosok igényelhetik 7 személyes új autó vásárlásához vagy lízingeléséhez. Azonban érdemes például az autókereskedővel egyeztetni, ugyanis felkészültek és segítséget nyújtanak a sikeres adás-vétel lebonyolításában, ezen támogatás igénybevételének esetén.