Olvasói levél: MZP beleverte a csúfot a Kétfarkú Kutyákba

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhez, amit változtatás nélkül közlünk.

MZPunktum

„Természetesen a tanácsválasztásokkal kapcsolatban az ellenség sem alszik. Hallottunk eseteket, ahol a demokrácia ellenségei megrágalmazták a Népfront jelöltjeit, vagy meg akarták őket ijeszteni.”

„Tönkreteszik, vagy a családjával megfenyegetik, hogyha nem jelenti, ki mondjuk, hogy nem kéri az MMM támogatását. Még függetlenként is a Fidesz sok embert megkeres és megfenyeget.”

A kijelentések mögött csupán személy- és időbeli különbség van. Az elsőt Rákosi Mátyás jelentette ki a Szabad Nép 1950. október 15-i számában, a másodikat pedig Márki-Zay Péter a Facebook-on, 2019. június 30-án.

A két azonosság: mindkettő a helyhatósági választások előtt hangzott el és mindkettő egyformán ellenségképpel riogat. A hódmezővásárhelyi polgármesternek azonban némiképp sikerült túlmutatnia a személyi kultusz atyján, ugyanis őt nem érdekli, hogy a listáján olyanokat szerepeltet, akik ehhez nemhogy nem járultak hozzá, hanem még tiltakoztak is. Az pedig egyenesen morbid, hogy olyan embert is felírt, aki nem is akar polgármester lenni ősztől.

Márki-Zay Péternél pontosan ugyanúgy nincs kecmec, ahogy Rákosinál sem volt. Hiszen a cél az egység, a népfront, s aki ebbe nem akar beleállni, az áruló. Illetve MZP-t az sem érdekli, hogy az illető mit akar, mondván: megvédelek. Akkor is, ha nem akarod.

Márki-Zay Punktum.

A vásárhelyi polgármester nem hiába koptatta a padot történelem órán. Biztosan olvasta azt is, amit szintén a nép bölcs kopasz atyja mondott 1950. február 10-én, a Központi Vezetőség ülésén:

„A tanácsok választása mutassa meg újra népünk egységét, összekovácsoltságát. Mutassa meg, hogy a Függetlenségi Népfront mögött ott áll az egész ország, hogy a dolgozók milliói egy emberként követik felemelkedésünk, újjászületésünk hatalmas motorját, a Magyar Dolgozók Pártját. Legyen e választás sikereink sorozatának folytatója, adjon friss lendületet az új, szocialista hazát építő ötéves tervünknek. A tanácsválasztás ütközet, benne a szavazócédula a fegyver. Használjuk ezt a fegyvert egységesen, lelkesen, győzelmesen. Legyen a tanácsválasztás napja új mérföldkő azon az úton, melyre dolgozó népünk a felszabadulás óta rálépett.”

Punktum úr akár át is írhatná erre, ezzel meg is adná mozgalma lényegét:

„A képviselőtestületek választása mutassa meg újra népünk egységét, összekovácsoltságát. Mutassa meg, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom mögött ott áll az egész ország, hogy a dolgozók milliói egy emberként követik felemelkedésünk, újjászületésünk hatalmas motorját, Márki-Zay Pétert. Legyen e választás sikereink sorozatának folytatója, adjon friss lendületet az új, márkizayista hazát építő ötéves tervünknek. A választás ütközet, benne a szavazócédula a fegyver. Használjuk ezt a fegyvert egységesen, lelkesen, győzelmesen. Legyen a választás napja új mérföldkő azon az úton, melyre dolgozó népünk a felszabadulás óta rálépett.”

Aztán, hogy ha olyan jelöltek nyernek, akik tiltakoztak MZP támogatása ellen, simán lehet kommunikálni, hogy ők is a mozgalom emberei. Ha akarják, ha nem!

Végül is demokrácia van, nem? Semmi közük hozzá! Örüljenek, hogy nem szedünk védelmi pénzt.

Kelemen V. László”

Olvasói levél: MZPunktum 1 Olvasói levél: MZPunktum