Alaposan kicsontozták a vádaskodó Márki-Zayt az TV-n

Azért írnak fel esélyes polgármester-jelölteket a megkérdezésük nélkül a Mindenki Magyarországa listájára, mert így később a mozgalom nyertesként tudná beállítani magát – nyilatkozta a Rádió 7-nek Szendrei Ferenc. Tura polgármestere még egyszer felszólítja Márki-Zay Péteréket, hogy vegyék le őt a listáról, ellenkező esetben jogi útra tereli az ügyet.

Szendrei Ferenc azon hét polgármester közé tartozik, akit a Mindenki Magyarországa Mozgalom a megkérdezése és beleegyezése nélkül írt fel az polgármester-jelölti listájára. A politikus egyszer már jelezte, hogy távolítsák el a nevét, mert nem tart igényt az ellenzéki támogatásra, ez azonban nem történt meg. Mint többször megírtuk, a mozgalom elnöke, Márki-Zay Péter úgy nyilatkozott: nem hajlandóak törölni a neveket, ez egy egyoldalú döntés.

– Ez egyoldalú erőszak, és mindent meg kell tennem, hogy megvédjem a becsületem. A kérésem ellenére sem kerültem le a listáról, ezért rövid időn belül még egy nyomatékos felszólítást fogok küldeni, és ha továbbra sem történik semmi, akkor jogi útra terelem a listázást. Nonszensz, hogy olyan emberek használják a nevem, akikkel soha nem álltam kapcsolatban, és akik olyan eszmét képviselnek, ami nem egyezik az értékrendemmel – mondta el a Rádió 7-nél Tura polgármestere.

Hozzátette, Márki-Zay Péternek hiányosak az ismeretei, amikor azt állítja, hogy a Fidesz megfenyegeti a független polgármestereket. – Semmiféle fenyegetettség nincs a kormánypártok részéről, kiváló az együttműködésünk a térséget érintő fejlesztések kapcsán – kommentálta a Pest megyei település első embere.

Még elmondta, a Mindenki Magyarországa célja abban merül ki, hogy megjelöl a településeken olyan esélyes embereket, akik tudják hozni a polgármester-választást, utána pedig kikiáltja győztesnek magát, miközben semmi közenem volt hozzá. – Ez is nonszensz. Én pedig a FIDESZ-KDNP támogatottságával indulok, és az én politikai meggyőződésem is ideköt – fogalmazott Szendrei Ferenc.