1

A kormány családalapítási támogatásként, 200 ezer forint vissza nem térítendő összeget ajándékoz a kormánytisztviselőknek gyermek születésekor.

Erre a támogatásra tehát azok a kormánytisztviselők jogosultak, akinek gyermeke születik, vagy gyermeket legfeljebb 6 hónapos korában jogerősen örökbefogadott, és a gyermek eltartásáról saját háztartásában gondoskodik, ideértve azt az esetet is, ha a gyermek betegségének gyógyítása miatt átmenetileg egészségügyi intézményben tartózkodik.

Igényelni a gyermek születése vagy örökbefogadása napjától számított hat hónapon belül lehet:

-a gyermek születési anyakönyvi kivonatának,

-a gyermek lakcímkártyájának, valamint

-a szülő lakcímkártyájának másolata.

A támogatás a kormánytisztviselőt minden született és örökbefogadott gyermek után külön-külön megilleti, illetve ha a kormánytisztviselők egy párt alkotnak, akkor 200-200 ezer forintot kapnak.

 1

Lippai Katalin és Varga András évek óta a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatalban dolgoznak.

Kiskunmajsáról költöztek három éve Szegedre, akkor még két gyermekkel: Lucával és Lenkével.

Közös, saját lakást szerettek volna vásárolni, és mivel szerettek volna még egy gyermeket, éltek a CSOK kínálta lehetőséggel.

Megfeleltek az igénylés feltételeinek, ezért sikeresen igénybe tudták venni a 10+10 millió Ft-os támogatást, így meg tudták vásárolni a lakást, amelyben jelenleg élnek, immár öten, hiszen a tavasszal megszületett Lehel. A kisfiút érkezése alkalmából köszöntötte a családot Juhász Tünde és Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője, nemcsak a szülőknek járó 400 ezer forinttal, hanem babatakaróval is.

 1

A kormányhivatal és járási hivatalokban mindezidáig összesen 13 baba születetett., köztük Lippai Katalin és Varga András alkotnak egy párt, így 14 munkatárs részesülhet a 200 ezer forintos támogatásból. Az idén még 16 baba várható.