A bírósági döntés ellenére sem fizetett a kórháznak Márki-Zay! 1

Sem a 800 ezer forintot nem fizette ki, sem a helyreigazító közleményt nem tette közzé Márki-Zay Péter, holott április végén erre kötelezte a bíróság – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Kallai Árpád. A vásárhelyi kórház főigazgatója reméli, hogy a politikus „a kizökkent világából visszatér a normális kerékvágásba”, és mihamarabb eleget tesz az ítéletnek.

Mint megírtuk, a Szegedi Ítélőtábla áprilisban jogerősen elmarasztalta Márki-Zay Pétert, mert egy tavalyi lakossági fórumon azt mondta: aki beteszi a lábát a vásárhelyi kórházba, az az életét kockáztatja. A polgármester a valótlan kijelentéseivel jó hírnév megsértését követte el, ami miatt 800 ezer forint sérelemdíjat kellett volna 15 napon belül fizetnie az egészségügyi intézménynek, valamint ezzel párhuzamosan egy helyreigazító közleményt kellett volna megjelentetnie a Délmagyarországban.

– Az ítéletet a polgármester nem hajtotta végre. A kórház kasszájába nem érkezett meg a pénz és a megyei napilapban sem olvashattuk a helyreigazítást – ismertette Kallai Árpád. Véleménye szerint Márki-Zay Péter semmibe veszi a bírósági döntést, és úgy gondolja, hogy neki nem kötelező azt végrehajtania.

A főigazgató úgy véli, a város első embere újabb határt lépett át, ugyanis odáig jutott, hogy a minden magyar ember számára kötelező jogszabályokat sem tartja be. – Ez megmagyarázhatatlan, ugyanis vezetőként azt üzeni, hogy a törvényeket lehet mellőzni, és nem szükséges a társadalmi együttélés szabályait figyelembe venni – tette hozzá.

A bírósági döntés ellenére sem fizetett a kórháznak Márki-Zay!

A kórház további jogi lépéseket tesz annak érdekében, hogy a polgármester megtegye azt, amire kötelezi a bíróság.

A pénzt az intézmény a gyermekosztály modernizálására fordítaná. A 800 ezer forintból egy úgynevezett monitor berendezést szereznének be, amivel a legsúlyosabb betegségekben szenvedő gyermekek életfunkcióit figyelnék meg.

Kallai Árpád elmondta, reméli, hogy Márki-Zay Péter a „kizökkent világából visszatér a normális kerékvágásba”, és mihamarabb önként eleget tesz a jogerős ítéletnek.

A bírósági döntés ellenére sem fizetett a kórháznak Márki-Zay! 2

Kérdésünkre válaszolva arról is tájékoztatott: a közgyűlés által februárban megszavazott 1 milliárd forintot sem kapta meg a kórház, sőt, még csak kapcsolatfelvételi szándék sem érkezett az önkormányzattól az intézmény felé. Az összegből 50 kórterem felújítását kezdenék meg.

Fotók: Gémes Sándor