Orbán: Weberék elbuktak, a magyar emberek nem akarták őket

Orbán Viktor hivatalos közösségi oldalára videó került fel, amelyben a miniszterelnök értékeli az elmúlt napok eseményeit Brüsszelből. Itt beszél a V4-ek sikeréről.

Mint ismert, Orbán Viktor és a V4-ek óriási győzelmet arattak, miután Donald Tusk bejelentette, hogy az Európai Tanács ülésén megszületett az egyezség. Az EU-országok vezetői elfogadták, hogy Ursula von der Leyen legyen a jelölt a Bizottság élére, és a korábban előterjesztett csomagban szereplő neveket fogadták el a többi posztra is.

A videó címe: Tájkép csata után

Hogy volt két olyan jelölt, amelyek Magyarország számára egyértelműen több mint rosszak lettek volna, hiszen korábban már bizonyítékát adták annak, hogy nem tisztelik Magyarországot, és nem tisztelik a magyarokat. 

Ezt sikerült megakadályoznunk, ez a jó hír – mondta Orbán Viktor.

Egy hétgyerekes német családanyát választottunk meg a Bizottság élére. Ez már önmagában sokat elárul arról, hogy fordulat várható Európában. 

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy harcok lesznek, véleménykülönbségek vannak, viták is lesznek, de az esélyek ezeknek a küzdelmeknek a sikeres megvívására ma sokkal jobbak, mint korábban voltak. 

A kormányfő azt mondta, hogy fontos győzelmet arattunk, de a nemzetközi politika sosem ér véget, nincs olyan, hogy egyszer csak abbahagyják.

Következésképpen mindig új kérdések, új viták jönnek elő, és miután nekünk, magyaroknak és a közép-európaiaknak megvan a határorozott, világos érdekünk, most már erőnk is van, hogy ennek érvényt tudjunk szerezni, ezért ki fogunk állni az érdekeink mellett a következő időszakban 

– mondta Orbán Viktor.

A különbség az, hogy most nagyobb esélyünk van a sikerre, mint bármikor korábban volt. 

Korábban Martin Schulz, az Európai Parlament volt elnöke azt mondta a Spiegelnek:
Orbán Viktor és a kelet-európaiak győzelme, hogy Ursula von der Leyen lehet az Európai Bizottság elnöke.

Forrás: origo.hu

Videó: Orbán Viktor Facebook oldala