Székkutasi testületi ülés 2

Fontos kérdésekben döntöttek ma Székkutason: a helyi iskolások 5 ezer forintos iskolakezdési támogatást kapnak az önkormányzattól, míg a Sportcentrumot 25-30 millió forintból fejlesztik a településen. A község vezetése a tanyatulajdonosoknak is segít.

A székkutasi Gregus Máté Általános Iskolában 17 gyermek részesül 6000 vagy 6500 forintos rendszeres gyermekvédelmi támogatásban a kormány által. Rajtuk kívül 88 diák jár az intézménybe, akiknek a helyi önkormányzat fejenként 5 ezer forintos támogatást nyújt az iskolakezdés előtt – döntött a község képviselő-testülete a mai ülésén.

Szél István polgármester a Rádió 7-nek elmondta, ez a településnek összesen 440 ezer forintjába kerül. A szülők az önkormányzat házi pénztárából kapják meg készpénzben az összeget, ennek részleteiről az érintett lakosoknak értesítő levelet küldenek majd.

A Sportcentrumot mintegy 25-30 millió forintból fejlesztik a TAO-program által. Ennek keretében az elkövetkezendő egy évben napelemes rendszert telepítenek a sportcsarnok tetejére, illetve építenek egy 100 négyzetméteres géptároló szertárt is. Továbbá térfigyelő-kamerát helyeznek a műfüves labdarúgó pályához, ami fedett öltőző beállót kap majd. 650 négyzetméteren térkövezés indul, valamint egy kültéri kondiparkot is építenek a Sportcentrum területén.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is segít az önkormányzat a tanyatulajdonosoknak, hogy a kormány által meghirdetett Vidékfejlesztési Programmal fejlesztéseket végezhessenek el. Összesen 11-en telepítenének napelemet, illetve 3-an csatlakoznának a villamoshálózatra, ami összesen 42 millió forintba kerül. A tulajdonosok befizették a beruházásokhoz szükséges 10 százalékos önerőt, az önkormányzat pedig segít a pályázatok beadásában, ami július 4-től lehetséges.

Fotó: Archív