Gyurcsányék már Vásárhelyre is betették a lábukat

Úgy tűnik, Gyurcsányné bábáskodásával új szövetség szerveződik a város teljes bevételére. Márki-Zay látványosan az őszödi miniszterelnök nejének kegyeit keresi.

Hódmezővásárhelyre is betette a lábát az ellenzék új üdvöskéje, a DK női arca és EP-képviselője: Gyurcsány Ferenc felesége. A hétvégén ugyanis a Judith Sargentini asszonnyal történt minapi brüsszeli parolázásból hazatérő Gyurcsányné volt a helyi zsinagógában tartott Mártír-megemlékezés egyik díszvendége és vezérszónoka.

Városunk polgármestere látványosan igyekezett az őszödi beszédéről elhíresült korábbi kormányfő nejének kedvében járni, közel kerülni hozzá, és láthatóan mindent elkövetett azért, hogy kegyeit keresve személyes egyeztetést kezdeményezzen vele.

Ez már csak azért is pikáns, mert a rendezvényt követően élő Facebook-videójában a budapestieket Karácsony Gábor (aki persze Gergő, csak Márki-Zay rendre átkeresztelte) támogatására buzdította. Vagyis viharos sebességgel hagyta cserben korábbi partnerét, szövetségesét és szerzőtársát, Kálmán Olgát, aki a DK, pontosabban Gyurcsányék főpolgármester-jelöltje volt Karácsony Gáborral (aki még mindig Gergely) szemben a fővárosi előselejtezőben.

Márki-Zayt és Gyurcsánynét tehát Kálmán Olga személye is összeköti (vagy összekötötte eddig). A vásárhelyi polgármester könyvet íratott a bukott televízióssal annak érdekében, hogy így jelentkezzen be miniszterelnöknek. Miközben Kálmán szavakba öntötte Márki-Zay álmodozásait, Gyurcsányné és férje éppen rajta keresztül igyekeztek megkaparintani Budapest irányítását. Ennek érdekében korábbi kegyeltjüket, Karácsonyt is félresöpörték az EP-választási látszatsikertől megrészegülve, és az egykori műsorvezetőt indították (ellene) az előválasztásnak csúfolt balliberális roncsderbi második felvonásában. (Hamarosan kiderül, ők is ugyanakkora lendülettel sasszéznak-e most el a csúfos kudarcot szenvedő Kálmán mellől, és lesznek újra Karácsony-fanok, ahogy Márki-Zay tette.)

Ami egyébiránt a vásárhelyi polgármestert illeti, egyre nehezebb el- és kiigazodni a politikai mozgásain, de érezhetően és nyilvánvalóan mindent megtesz, minden lehetőséget megragad azért, hogy az országos politikába kerüljön. Többek között ez az egyik célja azza is, hogy az EP-választáson az ellenzéket maga alá gyűrő Gyurcsány házaspárra akaszkodik, kapaszkodik.

Emellett azt is észre kell venni, messzire mutató következményei lehetnek annak, hogy Gyurcsányék már Vásárhelyen is igyekeznek teret foglalni. Gyurcsányné vásárhelyi vendégeskedése az egyik kézzelfogható jele annak, hogy új szövetség szerveződik városunk teljes bevételére, a korábbi miniszterelnök feleségének, a DK jelenlegi „csillagának” bábáskodásával.

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter