Erőszakos jelölttámogatás Márki-Zayék részéről: nem törölnek egy polgármestert sem a listájukról

Az MMM elnöke, Vásárhely polgármestere vasárnap este kijelentette, egyetlen jelöltet sem törölnek a mozgalom által „támogatott”, polgármestereket felsoroló listájáról, még ha azok nem is szeretnének azon szerepelni. Az indok és a bűnbak ezúttal is a Fidesz. Úgy tűnik, még a jelölteknek sincs beleszólásuk abba, hogy a MMM támogatja őket – számol be a Vásárhely24.

A közelmúltban egyre több olyan település polgármestere jelezte, és ennek a sajtóban is hangot adott, hogy tudta nélkül került fel a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom oldalára, mint ősszel általuk támogatott jelölt. Az Origo szombati cikkében azt írja, a Pest megyei Szada település vezetője is találomra került fel Márki-Zayék listájára, anélkül, hogy bárki a hozzájárulását kérte volna ahhoz. Korábban a szintén Pest megyei Kóka első embere is tiltakozott a megjelölés ellen. Juhász Ildikó hangsúlyozta, ha nem törlik, akkor jogi útra terelik az ügyet.

Információink szerint hasonlóan akarata, vagy megkérdezése nélkül szerepel Márki-Zay ellenzéki tömörülésének listáján Tura polgármestere, Szendrei Ferenc, a Tápióságot vezető Halasi Anita, vagy Tápiószőlős első embere, dr. Szoboszlay Árpád is. A legfrissebb pedig két somogyi polgármester esete. Balatonszemes és Balatonlelle polgármestere találta magát és települését váratlanul a Mindenki Magyarországa Mozgalom listáján. Origo elérte Kenéz Istvánt, Balatonlelle polgármesterét is, aki elmondta, hogy rettenetesen dühíti, hogy mindenféle megkérdezés nélkül feltették a listára, és elmondta, hogy több alkalommal kérte már személyesen, hogy vegyék le a listáról, mostanáig hiába.

Márki-Zay Péter vasárnap esti videójában kiért az esetekre, majd egész egyszerűen kijelentette, nem fogják levenni ezeket a polgármesterek a listájukról, akik rákerültek, azok rajta fognak maradni, ha akarnak, ha nem, ezt ők (mármint Márki-Zayék) döntik el.

Pár pillanat múlva Márki-Zay meg is indokolta, hogy miért nem veszik le a kérésük és tudtuk ellenére felkerült polgármestereket a listáról. Úgy fogalmazott: pontosan tudják, ezeket a településeket (vezetőket) az állampárt megfenyegette, nem lesz támogatás, nem lesz útépítés. A listán szerepeltetés tulajdonképpen az ő védelmüket szolgálja, összegzett Márki-Zay, majd enyhített első kijelentésén, azt mondta: nem biztos, hogy mindegyikőjüket megzsarolták.

Forrás és fotó: vasarhely24.com