Automatikus vázlat 613

A négynapos táborok, két turnusban kerülnek megrendezésre Hódmezővásárhelyen. Az  Időspirál Élményközpont ingyen biztosítja az élmények sokaságát, az étkeztetést és a gyerekek felügyeletét a táborok alatt.

A Szent István Általános Iskola körzetébe tartozó gyerekeket várják az élményekben gazdag táborokba. Walterné Böngyik Terézia, a Hódmezővásárhelyi Szent István Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, nagyon hamar beteltek a helyek, rendkívül nagy volt az érdeklődés a táborok iránt. Kiemelte, hetente negyvennyolc, harmadik és negyedik évfolyamos kisdiák várta lelkesen az első napot az Élményközpontban.

Automatikus vázlat 605

A virtuális valóságba kalandozhatnak el a gyerkőcök, Amazónia őserdői, valamint a Titanic legendája is felfedezésre kerül. Ökoiskoláról lévén szó, nem szeretnének elszakadni a természettől, ezért a mai napon Sasvári Zoltán ökopedagógus mutatja be a rovarok, bogarak és különleges élőlények világát a gyerekeknek, mesék kíséretében. Ezzel a programmal is közelebb viszik a kicsiket a természethez. Számtalan programban lesz részük a gyerkőcöknek a tábor következő napjaiban is. Ugyanis kedden a Szegedi Vadasparkba kirándulnak, ahol feladatlapok segítségévél pontokat gyűjtenek, melyek később jutalmakra váltanak be.

Automatikus vázlat 610

Walterné Böngyik Terézia hangsúlyozta, hogy nem szeretnék a hagyományos tanítási formához még csak közelíteni sem. A gyerekek felejtsék el, hogy iskolában vannak, viszont az a rengeteg élmény, ami éri őket, azt gondolom, hogy hasznukra fog válni. Továbbá lesz olyan csoport, amelyik Sándorfalvára a Szalakóta Látogatóközpontba fog elmenni, ahol egy csodálatos, védett állatfajjal ismerkednek meg a gyerekek.

A tábor harmadik napján a relaxáció kap hangsúlyt, ugyanis a diákoknak is szükségük van a feltöltődésre, pihenésre. Felkészítik arra is őket, hogy miként kezdjenek neki szeptembertől az új tanévnek. A nemezelés fantasztikus világába csöppenek a nap során és megismerik a kézműves foglalkozást: ékszereket és egyéb szép tárgyakat készítenek a táborozók.

A záró, negyedik napon pedig kifejezetten Hódmezővásárhelyről és a környék élővilágáról tanulhatnak számtalan érdekességet a gyerekek. A legkedvesebb helyre a Téglagyári Kubikokba, lovaskocsikkal indulnak útra. A helyszínen megismerkednek a hagyományos, kemencés sütéssel és főzéssel. Továbbá kirándulnak a csodaszép tájon, és felfedezik a nem mindennapi élővilágot.

Az Időspirál Élményközpont táborai teljes mértékben ingyenesek és a napi étkeztetés is beletartozik a táborba. A gyerkőcök felügyeletét reggel 8 és délután 16 óra között biztosítják. Walterné Böngyik Terézia zárásként kiemelte, hogy jövőre szeretnék városi szintre is kiterjeszteni ezt a különleges és rendkívül népszerű táborozási lehetőséget a gyerekek számára.

Automatikus vázlat 615 Automatikus vázlat 614 Automatikus vázlat 612 Automatikus vázlat 611 Automatikus vázlat 609 Automatikus vázlat 607

Automatikus vázlat 616

Automatikus vázlat 617