Pulai András: A baloldali választók többre vágynak Kálmán Olgánál

Őszig nincs helye egyéni vagy pártérdeknek – ezt üzente Karácsony Gergely a baloldalnak miután nagy többséggel megnyerte a főpolgármester-jelölti előválasztást. Megmarad-e az egység a választásokig? A Magyarország élőben vendégei Pulai András a Publicus Intézet stratégiai igazgatója és Palóc André a Századvég elemzője.

Milyen ötlet volt Kálmán Olga indítása, milyen minőségű volt a jelölt ebben az előválasztásban? – tette fel első kérdését a Magyarország élőben műsorvezetője.

Pulai András szerint jó ötlet lett volna, ha nyer. Mivel nem nyert, így úgy tűnhet kicsit átgondolatlan döntés volt ez Gyurcsány Ferenc részéről. Ahogy egyébként, Gyurcsány a Magyar Narancsnak adott interjújában fogalmazott „volt egy impulzus, de nem volt terv”. A Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint ennél jobban ezt nem lehet megfogalmazni. Jó ötletnek tűnt, de végül nem sikerült elhitetni Kálmán Olgáról, hogy potencionális városvezető lehet. A baloldali választók ennél többre vágynak. A kompetencia mellett tették le a voksukat.

Palóc André úgy látja, Kálmán Olga nem volt olyan rossz jelölt. A baloldalnak az a gondja, hogy „sikeréhségben” van. 2006 óta nem nyertek komolyabb választást, ezért minden apró sikert próbálnak minél nagyobb fényben megélni – tette hozzá a Századvég elemzője

A stúdióban Pulai arról is beszélt, hogy erős bizalmi válság van a baloldalon. A válságot pedig helyre kell állítania az ellenzéknek, hogy működni tudjanak.

Arra a kérdésre, hogy mennyire hiteles Gyurcsány Ferenc békejobbja? Palóc André annyit mondott Gyurcsány Ferencnél nagyon nehéz azt hinni, hogy másnap úgy van, ahogy ma ígéri. Hozzátette, egyáltalán nem érdeke Gyurcsánynak, hogy Karácsony jól szerepeljen.

Ha folytatja Gyurcsány a kavarást elveszti a választók bizalmát – fogalmazott Pulai, viszont arra is kitért, hogy Palóc véleményével szemben szerinte Gyurcsánynak igenis érdeke, hogy Karácsony jól szerepeljen.

Arra, hogy Sermer vagy éppen Puzsér okozhat-e meglepetést egyikük sem lát esélyt.

A teljes beszélgetés IDE kattintva tekinthető meg.

Forrás: hirtv.hu
Fotó: MTI