Fidesz: Brüsszel bevándorláspárti többsége az európaiak biztonságát viszi vásárra

Több mint tízezer bevándorló érkezett már idén Bosznia-Hercegovinába. Ez azt jelenti, hogy havonta mintegy kétezer migráns jut be illegálisan a balkáni országba – írja a Híradó.hu.

A migránsok többsége az ország észak-nyugati részében zsúfolódik össze, a horvát határon keresztül próbálnak ugyanis Európába jutni. Bihácson nemrégiben egy új, városon kívüli befogadóközpontot is kialakítottak számukra, így valamennyire javult a közbiztonság. Csak hogy közben a táborban megjelentek a fertőző betegségek, a hőség pedig csak ront a helyzeten – hangzott el az M1 Híradójában.

Hatalmas víztartályból mosakodnak a migránsok a horvát-bosnyák határnál kialakított táborban, Vučjak településen. Több tucatnyian pedig élelemért állnak sorba, és folyamatosan érkeznek az újabb csoportok is.

Jelenleg mintegy 700 migráns várakozik itt, többségüket az elmúlt egy hétben szállították ide Bihácsról. A kisvárosban ugyanis szinte tarthatatlanná vált a helyzet miután több ezer migráns gyűlt össze a környéken. Mindennaposak lettek a problémák.

Az új helyen segélyszervezetek látják el a bevándorlókat. Friss vizet, áramot és naponta többször élelmet is biztosítanak számukra.

A mindennapos ellátás ellenére a táborban egyre több a beteg. Mintegy 50 migránst már el kellett különíteni, ők ugyanis fertőzőnek bizonyultak. Leginkább a rühesség és a különböző bőrbetegségek jelentkeznek.

„Nekik folyamatosan biztosítunk tiszta ruhát és minden olyan dolgot, ami az alapvető higiéniához szükséges. Ellátjuk őket addig, ameddig nincsenek orvosi csoportok a helyszínen” – fogalmazott a bihácsi vöröskereszt titkára.

Forrás: hirado.hu
Fotó: Illusztráció