Automatikus vázlat 580

Ingyenes hagyományőrző mulatságot szervez a vásárhelyen a Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány. Számos koncert tarkítja majd a két napos rendezvényt, valamint kirakodóvásár és gyermekprogramok is emelik az esemény fényét.

A folk and roll eseményt július ötödikén RIGÓ PÉTER nyitja meg a mulatságot 16 órától és egészen 18 óráig szórakoztatja a nagyérdeműt. Őt követi a színpadon a ZENEVAN együttesnek és hosszabb műsoruk után, a porondra lép a JOSEF K. zenekar Szegedről. Este 22- órától a SZÜRKEKABÁT VELETEK  folytatja a LÖSZt.

Másnap, szombat 9 órától ismét a beindul a muri, mely zenés ébresztővel indul útjának, miközben párhuzamosan előkészülnek a bográcsok, pucolódik a hagyma, pakolnak az árusok, és a bátrabbak megisszák a harmadik kupica pàlinkájukat. 11 órától vásári komédia LÖSZ gyekőcöknek, felnőtteknek a SZÉLRÓZSA TÁRSULAT előadásában. A FURFANGOS BETYÁR LEGÉNY című darab után különböző csapatépítő programokat terveznek. HANGRA MAGYAR- NÉPI SLAM POETRY, ahol bárki bemutathatja színpadi rátermettségét.

A nap további részében a KARIKÁS OSTOR ÖLTÖZTET szépségverseny, és még sok érdekesség várja az érdeklődőket. Délután 16 órától különleges vendég érkezik az eseményre, ugyanis a HUCKLEBERRY GUYS Szegedről szolgáltat majd autentikus blues műsort. A KÉKTÓI MÉNES lovagoltat, LACI KONYHA süt- főz, KÉZMŰVES KIRAKODÓK portékáit lehet mustrálni (jelentkezni lehet saját installációval, helypénz nincs), és persze más érdekességek előtérben a gyerekprogramokkal, zenével, sörökkel, hisz egyszer élünk. 1Fél öttől a MÉNKŰ BANDA átveszi az uralmat a néptáncosokkal és a BORVIRÁG NÉPDALKÖR- el. A különleges csokor 18 óráig szórakoztatja a közönséget olyan csoportok közreműködésével mint a KANKALIN NÉPTÁNCEGYÜTTES vagy éppen HATETUDNÁD TÁNCCSOPORT Szegedről.

Őket ugyancsak magyar muzsika követi a VÁSÁRHELYI NÉPZENETANODA előadásában. Este 20 órától a FOLKROLL zenekar rock- népzene különleges kombóját hallhatják a megjelentek, ahogy a tánc elengedhetetlen lösz. A programok záróakkordjaként  21 órától az ŐRTORONY koncertezik. Majd a fellépők után zene, zene és zene lesz hallható, addig amíg a lábak ropják a táncot.

Automatikus vázlat 581