Minszk, Helvécia, Földeák 1

Három településre figyelt a hétvégén a vásárhelyi ökölvívóvilág – Itt voltak érdekeltek a Boxing Gym Vásárhely versenyzői.

Szombaton kezdődtek a minszki Európa Játékok ökölvívóversenyei, ahol vásárhelyi érdekeltség miatt is izgulhattunk, a magyar csapatnak, a Boxing Gym Vásárhely sportolója, Kovács Pál révén. A napot  magyar részről Kovács zárta, aki a 81 kilósok nyolcaddöntőjében a francia Gaetan Ntambwe ellen lépett szorítóba és végig nagyon bátran bokszolt esélyesebbnek tartott riválisa ellen.

Kovács az első menettől az utolsóig ment előre, ahogy csak bírt, ám ahogy egyre inkább elfáradt, úgy ütött egyre kevesebbet és kapott egyre többet francia ellenfelétől, aki végül egyhangú pontozással győzött a meccsen.

Minszk, Helvécia, Földeák 2

“Az volt a terv, hogy irányítok, megyek előre. Nem éreztem, hogy erősebb lett volna nálam, de jól mozgott el, nehéz volt eltalálni. Nem örülök a vereségnek, de megyek tovább előre” – összegezte a verseny tanulságait univerzális életfilozófiájának szendvicsébe foglalva Kovács Pál.

A Boxing Gym Vásárhely második híre a hétvégéről már örömteli. Falunap volt ugyanis Földeákon. A földeáki önkormányzat pedig elismerő oklevéllel tüntette ki a számos magyar és nemzetközi versenyen szép eredményt elért Kovács Laura Fanni ökölvívót és kick-box versenyzőt.

Minszk, Helvécia, Földeák 3

A harmadik hétvégi hír pedig még jobb. A V. Gönczi Róbert Emlékversenyen jártak szombaton a vásárhelyi egyesület fiatal reménységei, mondta Tóth Zsolt vezetőedző. Bogár Gergő bemutató mérkőzésen szerepelt, ahol eredményt ugyan nem hirdettek, de a vásárhelyi fiatal remekül küzdött, bizonyította rátermettségét a nagyszerű, rutinszerző mérkőzésen. Tóth Niki edzőmérkőzéseken lépett szorítóba, váltott meccseken, három ellenfél ellen, szintén elsősorban rutinszerző mérkőzéseken.

Balogh Patrik hozta az edzéseken már nála megtapasztalt, könnyed, laza, mégis kemény stílusát, bemutató mérkőzésen szerepelt, mely szintén kiváló tapasztalatszerzés volt, de kiemelendő, hogy a  harmadik menetben egy bal horoggal padlóra küldte ellenfelét.

Minszk, Helvécia, Földeák

Kovács Krisztián szuper nehézsúlyú mérkőzésen állt a kötelek közé rutinos fővárosi, a Géri Tamás Városgazda SC-ben bokszoló ellenfelével, ahol végig dominálva, rengeteg súlyos ütést cserélve, végül egyhangú, 5:0-ás pontozással a Boxing Gym Vásárhely sportolója győzött.

fotók: BGV

A Fanniról készül fotók forrása: Makó Híradó