Nyitott Kapuik: innovatív képzés, versenyképes tudás Hódmezővásárhelyen is! 4

Tanuljon Ön is ingyen, a Hódmezővásárhelyi Nyitott Tanulási Központban! Rövid képzések azonnal használható, versenyképes tudást biztosítanak, ami hatalmas segítség a munkaerőpiaci boldoguláshoz. A tanulók az új, hasznos ismereteiket sikerélményeiken keresztül szerzik meg. A képzések ingyenesek és legyen szó akár idegen nyelv tanulásáról, akár informatikáról a központban stabil tudásra tesz szert mindenki.

Az innovatív felnőttképzés úttörőjeként számon tartott Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért (SZETT) szervezet NYITOK programjának keretén belül, 20-30 órás ingyenes képzéseket biztosít a 16 és 64 év közötti felnőttek részére. Téglás Barbara tanulási asszisztens elmondta, barátságos környezetben, az ország 52 helyszínén, köztük Hódmezővásárhelyen is elérhető a kötetlen és szerethető tanulás. A Bajcsy-Zsilinszky utca 70. szám alatti Nyitott Tanulási Központ hétfőtől péntekig, reggeltől késő délutánig várja az érdeklődőket. Hozzátette, a tanulási teret a legmodernebb informatikai eszközökkel szerelték fel: okostábla, érintőképernyős notebookok és laptopok mellett interneteléréssel igyekeznek segíteni a tanulás folyamatát. Olyan értékes tudást adó tanulási programokat kínálnak, amelyek hatalmas segítséget nyújthatnak a munkaerőpiaci boldoguláshoz.

Nyitott Kapuik: innovatív képzés, versenyképes tudás Hódmezővásárhelyen is! 5

Az érdeklődők tanulhatnak angolul, németül vagy akár oroszul, emellett képezhetik magukat az informatika területén, valamint részt vehetnek kiskereskedelmi, logisztikai, gépipari, turisztikai, építőipari és irodai munka területét érintő kompetenciafejlesztő képzéseken. A tanulás asszisztens kiemelte, mindemellett lehetőség nyílik a mindennapokban használható, innovatív ismeretekre is szert tenni a pénzügyek, a vállalkozásindítás, az önmenedzsment vagy az állampolgári ismeretek terén.

Nyitott Kapuik: innovatív képzés, versenyképes tudás Hódmezővásárhelyen is! 3

Kádár Gergely tanulási tanácsadó úgy fogalmazott, hogy jelenleg Vásárhelyen a nyelvi képzések valamint az informatikai órák a legnépszerűbbek. Igyekeznek összehangolni a jelentkezők és az oktatók munkarendjét, hogy senki se maradjon tudás nélkül. Az órákon jellemző az interaktivitás és az aktuális kulturális eseményeket is beépítik a tananyagba. Például karácsonykor, húsvétkor is tematikusan építik fel a nyelvi órákat, melyekkel könnyebben sajátítható el az idegen nyelv. Házi feladatokat természetesen kapnak a diákok, és lehetőség van online kommunikációra is az oktatókkal. Elsődleges szempont, hogy az adott központban a vezető és az asszisztens is helybéli legyen. Ugyanis jobban ismerik a környéket és segítséget tudnak nyújtani bármilyen felmerülő probléma megoldásában.

Nyitott Kapuik: innovatív képzés, versenyképes tudás Hódmezővásárhelyen is!

A tanulási tanácsadó hozzáfűzte, nem csupán Vásárhelyről érkeznek a tudást megszerezni vágyók, hanem a környező településekről is. Kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy az oktatás a csoport igényeihez alkalmazkodjon, a résztvevők azonnal hasznosítható tudásra tegyenek szert. Továbbá fontosnak tartotta, hogy az új, Mobil Oktatási Rendszerük segítségével a képzéseiket az ország szinte bármely pontján, a hagyományos iskolarendszertől eltérő módszertannal és a 21. századi, innovatív technológiák felhasználásával tartják. Mindezt pedig azzal támogatják, hogy a munkavállalók képzése a munkáltató számára semmilyen adminisztrációval nem jár. A cégek bármikor felkereshetik a központot és minden bizonnyal megtalálják azt az időpontot és helyszínt, mely a dolgozók számára a legmegfelelőbb lesz.

Nyitott Kapuik: innovatív képzés, versenyképes tudás Hódmezővásárhelyen is! 1

Mindenkit szeretettel várnak, aki szeretne ingyenesen, barátságos környezetben tanulni, hiszen a tanulás a legjobb befektetés!

Információk és elérhetőségek:

Kádár Gergely Péter, kadar.gergely@nyitok.hu,

Téglás Barbara teglas.barbara@nyitok.hu,

+36 30 799 3327

Bővebb tudnivalókat az alábbi oldalakon talál:

a www.nyitok.hu és a www.facebook.com/nyitok3 oldalon.