Ismét kapható a csecsemőkortól is adható, agyhártyagyulladás elleni vakcina

Téves információ, hogy októberig hiányozni fog a patikákból a K-vitamin – írta közösségi oldalán Havasi Katalin gyermekorvos, a vásárhelyi kórház orvosigazgatója.

„VAN K VITAMIN, RENDELHETIK A GYÓGYSZERTÁRAK!

Dr. Kőhegyi Judit tájékoztatása szerint a tegnap reggel megrendelt, gyermekeknek készült K vitamint, tegnap délutánra leszállította a nagyker! Téves információ, hogy októberig hiányozni fog a patikákból! Nem a K-Vitamint, annak csupán egyik gyártója által előállított készítményt nélkülözzük addig.

Valóban probléma volt a közforgalmú gyógyszertárak ellátásával 2-3 hétig. Ezidő alatt a védőnők, gyermekorvosok, a családoknál kimaradt, de még szavatossági időn belüli, bontatlan ampullákat eljuttaták azokhoz, akiknek éppen szükséges volt, nagyon szép példát mutatva a gyógyszer pazarlás csökkentésére, és a gyors és segítő összefogásra, és Vásárhely barátságos, segítőkész arcára.

A korábbitól különbözőkészítmény, meg nem erősített források szerint, július elsejétől TB támogatással, addig teljes áron vásárolható meg a gyógyszertárakban. Az országba érkező mennyiség bőven elegendő valamennyi anyatejjel táplált újszülött és csecsemő számára.

Egyúttal tájékoztatok minden érdeklődőt, hogy a kórházi ellátást nem érintette a probléma, valamennyi újszülött időben megkapta az újszülöttkori vérzékenység, akár agyvérzés, megelőzésére szolgáló vitamint.”

Borítókép: Illusztráció