Márki-Zay Péter

Egyre több városvezetőről derül ki, hogy valójában fogalma sincs, mit keres a Márki-Zay Péter által nemrég Rákosmezőn bejelentett országos polgármester-jelölti listán – tette közzé a Rádió7.hu.

Szendrei Ferenc, Tura első embere a Rádió 7-nek elmondta: tudta és mindenféle egyeztetés nélkül került fel a Márki-Zay által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom őszi választási listájára. A Pest megyei város független polgármestere múlt héten szembesült azzal, hogy a nemrégiben alakult mozgalom önhatalmúlag tüntette fel őt az ellenzéki összefogás színeiben induló jelöltként. Tura vezetője ezt megdöbbentőnek nevezte, mivel korábban semmilyen kapcsolatban nem volt az ellenzéki tömörüléssel és a jövőben sem kíván semmilyen formában együttműködni Márki-Zay Péterékkel. Szendrei Ferenc közölte, alapvetően más értékrendet képvisel, semmiképpen nem akar a listán maradni, sőt jogi lépéseket fontolgat.

„A jelölés úgy történt, hogy tudtomon kívül, önhatalmúlag feltettek egy listára, valamilyen szempont alapján, amit én nem tudok. Egy levelet írtam Márki-Zay Péternek és az ő munkatársainak, hogy elképedve tapasztaltam azt, hogy rajta vagyok egy ilyen listán, és kérem, hogy azonnal vegyenek le róla. Amennyiben nem törlik a nevemet a listáról záros határidőn belül, akkor jogi lépések megtételére kerül sor” – fogalmazott Szendrei Ferenc.

Forrás: radio7.hu
Fotó: Archív