Ismét rockzenétől lesz hangos Szeged - Kamionplatós gerillakoncertek és SzegedRocks Tábor

A 2018-ban az országos és nemzetközi sikert arató, több száz zenész részvételével megrendezett SzegedRocks2018 után idén ismét ellepik Szegedet a rockzenét szerető zenészek – ismertette lapunkkal Révész Zsolt, a CityRocks kommunikációs vezetője.

A tavalyi dóm-téri rockflashmob szervezője a Cityrocks Hungary 2019. június 21-től 23-ig a Sziksósfürdő Strand és kemping területén zenésztábort tart, melyre az ország szinte minden részéről érkeznek zenészek. A mintegy száz zenész a három nap alatt már az idei, 2019-es kecskeméti rendezvényre, a KecskemétRocks-ra gyakorol, melyet a Szikin strandolok testközelből is megnézhetnek.

A zenészek a közös gyakorlás mellett szekciókban, hangszercsoportok szerint zenei oktatókkal is próbálnak majd, hisz a szervezők nagy örömére a profik mellett sok, a zenei pályáját most kezdő fiatal is érkezik a táborba.

A mindenki számára nyilvános nagyzenekari próbák szombaton 10órától 13óráig és vasárnap 10órától 13óráig láthatóak, és hallhatóak, majd a Szikin.

Pénteken és szombaton este 19órától koncertek is lesznek, melyeken a
Sabbath Szombat – Black Sabbath tribute, Sonic Temple – The CULT tribute, Iron Maidnem – Iron Maiden tribute
MI3, Blue Cold Jalapenos – Red Hot Chili Peppers tribute, Metallicum – Metallica tribute zenekarok lépnek fel.

A szervezők a szegedi belvárost is benépesítik majd. Szombaton 14-16 óra között kamionplatós gerillakoncertekre számíthatnak a szegediek. A zenészek egy kamion platóján utazva játszanak majd, de a város több pontján meg is állnak, és rögtönzött rockflashmobot tartanak.

A napközbeni próbákat a strandolók megtekinthetik, normál strandbelépővel, az esti koncertekre pedig 800 forintos belépő megváltásával!

Fotó: Archív