WC

A Promenad.hu cikke nyomán kibontakozó lakossági felháborodás és összekapaszkodás miatt meghátrált a polgármester, és arra kéri a HMSZ-t, újra tegye ingyenessé a Hódi Pál utcai nyilvános vécé használatát.

Facebookos lakossági jelzések alapján a Promenad.hu írta meg először, hogy június 17-étől, hétfőtől fizetőssé vált a 2016-ban uniós forrásból átadott Hódi Pál utcai pihenőpark nyilvános vécéjének (eddig ingyenes) használata. A hirtelen változtatás finoman szólva sem nyerte el a vásárhelyiek tetszését, záporoztak a felháborodott visszajelzések szerkesztőségünkhöz és a közösségi médiában is: az itt lakók – joggal – nehezményezték, hogy újabb 150 forintot le akarnak gombolni róluk kis- és nagydolguk elvégzése kapcsán. (Miközben amúgy az illetékesek messze nem a helyiek elvárása szerint teszik a dolgukat a közterületek rendben tartását illetően: számos cikkben mutattuk be, a parkok, terek, játszóterek, emlékhelyek elhanyagoltak, gazosak, dzsumbujosak, hogy az ennek kapcsán megnövekedett szúnyog- és kullancsveszélyről már ne is beszéljünk.)

WC

Úgy tűnik, a cikkünk nyomán kibontakozó lakossági felháborodás és összekapaszkodás sikerre vezetett. Azaz ha elegen állnak ki együtt az önkényes intézkedések ellen, apró lépésekben ugyan, de eredményeket érhet el a közösség. Győzött az összefogás, meghátrál a városvezetés – köszönet ezért olvasóinknak, köszönet a vásárhelyieknek!

Márki-Zay Péter polgármester ugyanis hétfői videóüzenetében kénytelen volt kitérni erre a súlyos visszatetszést kiváltó ügyre, és bejelentette: arra kérték Kovács Pált, a nyilvános vécét üzemeltető HMSZ Nzrt. pénzügyi és szolgáltatási igazgatóját, hogy ne vezessék be a 150 forintos díjat, tegyék újra ingyenessé a vécé használatát. Lényegében azért, mert a vásárhelyiek érthető módon nem tűrik, hogy sápot szedjenek tőlük a nyilvános megkönnyebbülésért, és fel tudták emelni a szavukat.

Várjuk a folytatást!

Fotók: pixabay.com (illusztráció) és Facebook