A migránshullámmal elszabadult a szexuális erőszak Európában

A berlini szociáldemokrata-zöld-szélsőbaloldali (SPD-Grünen-Linke) kormánykoalíció beváltotta két és fél évvel ezelőtt tett ígéretét: anonim TAJ-kártyákat állítottak ki mintegy ötvenezer illegálisan Berlinben tartózkodó migránsnak. A kártya felmutatásával a birtokosnak nem kell igazolnia magát, a kórházaknak és orvosoknak pedig kötelező elfogadniuk azt. A TAJ-kártyát nemcsak vészhelyzetben, de általános és fogászati kezelés során is fel lehet használni, a számlát pedig a város fogja kiegyenlíteni – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egészségügyi politikusát arról kérdezték, miért kell valakinek névtelennek maradnia, ha orvosi segítséget vesz igénybe, és nem a szociális ellátórendszernél jelentkezik.

A török migráns hátterű Dilek Kalayci erre azt mondta, a szociális intézmények kötelessége az illegalitásban élő emberek tartózkodási helyét jelenteni az idegenrendészetnél.

Azaz, lebuknának azok a migránsok, akik illegálisan élnek Berlinben.

Az intézkedésre kezdetnek 1,5 millió eurót fordítanak a berlini adófizetők pénzéből.

A kártyák bevezetésével azonban a főváros vezetése törvényt sért, hiszen az illegálisan tartózkodó migránsokat beazonosításuk után ki kellene utasítani.

Forrás: origo.hu
Fotó: Illusztráció