Vásárhely múltjával ismerkedtek a Citroën-találkozó résztvevői 7

A Tornyai János Múzeum és az Alföldi Galéria kiállításait is felkeresték a 14. alkalommal megrendezett Citroënek Országos Találkozójára érkezett autótulajdonosok, akik az idén százéves autómárka több mint százhúsz példányát mutatták be Hódmezővásárhely főterén, közöttük az 1925-ben gyártott B10-es modellt.

A Citroën-barátok Gál Petra, a Tornyai János Múzeum művészettörténész-gyakornokának tárlatvezetésével ismerhették meg a közgyűjtemény százötven éve született névadójának festészetét bemutató kiállítását, külön figyelmet szentelve a Tornyai által a francia fővárosban festett Este (Párizs) című akvarelljének.

Vásárhely múltjával ismerkedtek a Citroën-találkozó résztvevői 1

A Citroënek szerelmesei az Alföldi Galériában tett látogatásukon a Plohn család fényképészműhelyének hetvenöt évét bemutató tárlatot is megtekintették. Az oldtimer gépjárművek tulajdonosait különösen a Plohn József által használt matuzsálemi korú fényképezőgépek érdekelték, amelyekről Elek András, a múzeum munkatársa elmondta, hogy mindkét képrögzítő berendezés ma is üzemképes és a Múzeumok Éjszakáján beállított fotókat fognak készíteni velük.

Vásárhely múltjával ismerkedtek a Citroën-találkozó résztvevői 3 Vásárhely múltjával ismerkedtek a Citroën-találkozó résztvevői 2 Vásárhely múltjával ismerkedtek a Citroën-találkozó résztvevői 4

Forrás és képek: Arany-Tóth Attila