Emelkedhetnek az óvodai csoportlétszámok Vásárhelyen 1

Magasabb lehet az óvodai csoportlétszám a tizenkét, állami fenntartású hódmezővásárhelyi óvodában a közgyűlés döntése nyomán.

Ezekbe az intézményekbe a 2019/2020-as nevelési évre 847 kisgyermeket írattak be szüleik, nevelésükről a város 37 óvodai csoportjában 78 óvodapedagógus gondoskodik. Patkósné Dezső Katalin, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda vezetője a Rádió 7-nek elmondta, a legutóbbi közgyűlésen arra kaptak felhatalmazást, hogy négy helyi óvodai intézményben átléphessék a maximális csoportlétszámokat.

Emlékeztetett arra, eddig Vásárhelyen 25 gyermek volt a plafon, ezt a közgyűlés döntése értelmében 30-ra emelték, a törvény által engedélyezett maximumra. Patkósné Dezső Katalin erről így beszélt: „Megengedhető létszám az a 25 fő, de a törvény ad rá lehetőséget, hogyha ez az óvodában túllépjük, amennyiben a fenntartó ad rá engedélyt, ezt 30 főig meg lehet emelni. Már most pontosan tudjuk, hogy négy óvodai csoportban magasabb lesz a létszám, mint 25 fő, és ezért kértünk most engedélyt.”

Forrás: radio7.hu