Bessenyei-díjasok hangversenyére kerül sor az Ótemplomban

Könnyed esti zenével fogadják a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomba a Múzeumok Éjszakáján betérőket: június 22-én, szombaton 18:30 órai kezdettel Borsos Annamária (zongora) és Zoltán Péter (klarinét) Bessenyei-díjas zeneművészek lépnek fel a Kossuth téri templom falai között – ismertette lapunkkal Elek András.

Az ingyenes koncerten klarinéton közreműködik Kovács Eszter.

Az idei Múzeumok Éjszakáján – az országszerte hatalmas érdeklődéssel várt különleges estet június 22-én rendezik meg – a vásárhelyi közgyűjtemények, kiállítóhelyek és a belvárosi katolikus templom mellett ismét látogatható lesz a város legrégebbi épülete, a Református Ótemplom.

Bessenyei-díjasok hangversenyére kerül sor az Ótemplomban 1

Tornyai János (1869-1936) születésének 150. évfordulója előtt tisztelegve kiállítják a festőművész 1889 telén készült, a református öregtemplomot a még eredeti védfallal ábrázoló grafikáját, valamint este hattól egészen éjjel 11-ig több száz fagrádicson feljutva gyönyörködhetnek az érdeklődők a templomtoronyból előtáruló belvárosi panorámában. A múzeumi est résztvevőit – a Tornyai-múzeum által összeállított – feladvány és fél hétkor Tiszta Zene! címmel koncert várja Kossuth téri istenházában.

Bessenyei-díjasok hangversenyére kerül sor az Ótemplomban 2

Fotó: Elek András/ muzej.hu