Nem szavazta meg a vásárhelyi közgyűlés, hogy hitelt vegyen fel a város 4

112 millió forintot csoportosított át városüzemeltetési feladatokra, például fűnyírásra, szúnyoggyérítésre és kátyúzásra a vásárhelyi képviselő-testület a pénteki közgyűlésén. A városvezetés ezen túl 500 millió forint hitelt szeretett volna felvenni, ezt azonban a Fidesz-frakció nem támogatta, mivel nincs megnevezve, hogy konkrétan mire kellene a pénz, ráadásul két hónap alatt kellett volna visszafizetnie az új városvezetésnek…

Viszonylag rövid és békés közgyűlést tartottak ma Vásárhelyen, ahol az őszi önkormányzati választás előtti utolsó rendes testületi ülésre került sor.

A napirendi pontok között szerepelt a költségvetés módosítása. Itt az a határozat született, hogy a városüzemeltetési feladatokat ellátó cégeknek, azaz javarészt a HMSZ Zrt.-nek 112 millió forintot csoportosítsanak át. Az összeget a HVSZ Zrt.-től átemelt 30 millió forint, valamint 30 millió forint általános tartalék és 52 millió forint pénzmaradvány alkotja. A HMSZ-nek ezen kívül 136,5 millió forintnyi tőkepótlásról is döntött a grémium, amit a tervezettnél nagyobb iparűzési adóbevételekből finanszíroz az önkormányzat.

Nem szavazta meg a vásárhelyi közgyűlés, hogy hitelt vegyen fel a város 3

A városvezetés az év hátralévő részére 500 millió forint likvidhitel felvételét tervezte. Márki-Zay Péter polgármester elmondta, erre egyfajta biztonsági hálóként tekintenének, amiből ha úgy adódna, az önkormányzati cégek alkalmazottait fizetnék ki, illetve a város tartozásait rendeznék.

Cseri Tamás képviselő erre úgy reagált: a Fidesz-frakció nem tartja indokoltnak a kölcsönt, mivel azt még az idén vissza kellene fizetni. – A mostani közgyűlés októberig, azaz még 3-4 hónapig marad, ezért nem szabad eladósítania a várost. Nem tehetünk a következő testületre ekkora terhet, hogy októbertől decemberig mindössze 2 hónapja maradjon egy ekkora összeg előteremtésére – fejtette ki a fideszes politikus, hozzátéve, meg sincs nevezve, hogy konkrétan mire kellene a pénz. Varga Jánosné könyvvizsgáló ezt azzal egészítette ki: maximum 200-250 millió forint felvételét javasolja, ami még biztonsággal kezelhető a vásárhelyi 20 milliárd forintos költségvetésben.

Végül azonban a hitelfelvételt 3 igen, 9 nem és 1 tartózkodás mellett teljesen leszavazta a közgyűlés.

Nem szavazta meg a vásárhelyi közgyűlés, hogy hitelt vegyen fel a város 1

Az ülésen Kis Andrea alpolgármester és Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője nem vett részt. Kis Andreának a napokban gyermeke született, erről bővebben ITT számoltunk be.

Nem szavazta meg a vásárhelyi közgyűlés, hogy hitelt vegyen fel a város Nem szavazta meg a vásárhelyi közgyűlés, hogy hitelt vegyen fel a város 2 Nem szavazta meg a vásárhelyi közgyűlés, hogy hitelt vegyen fel a város 6 Nem szavazta meg a vásárhelyi közgyűlés, hogy hitelt vegyen fel a város 7

Fotók: Gémes Sándor