Makón zárt a Mozgás legyen a gyógyszered! rendezvénysorozat

Az elmúlt két évben megtartott mozgás- és szűrőprogramok az emberek egészségfejlesztésén keresztül hozzájárultak ahhoz is, hogy javuljanak a foglalkoztatási mutatók és a versenyképesség – mondta el az EMMI államtitkára.

Harminchat projekt keretében tízmilliárd forintot fordítottak az egészségtudatos szemlélet terjesztésére 2017 óta. – hangsúlyozta Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a Hagymatikumban tartott sajtótájékoztatón.

A Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság által szervezett Mozgás legyen a gyógyszered! című rendezvénysorozattal kapcsolatosan Fritz Péter elnök kiemelte, a Dél-Alföld három megyéjének 24 fürdőjében szervezték meg a programokat.

Csaknem félszáz ilyen rendezvényen volt összesen, ezekkel mintegy hétezer embert mozgattak meg. A sorozat célja azonban nem csak az volt, hogy egyszeri attrakciót kínáljanak a vendégeknek, olyan ismereteket is átadtak, melyek beépülnek a mindennapokba, így táplálkozási tanácsadással, életmód klubbal, előadásokkal segítették az érdeklődőket.

Farkas Éva Erzsébet elmondta, Makó rendkívüli épített örökséggel rendelkezik, amelynek része a Hagymatikum is, az élményeket nyújtó fürdőszolgáltatás mellett azonban kiemelt figyelmet fordít a fürdő a gyógyászati szolgáltatásokra is. Az önkormányzat ráadásul évente mintegy 20 millió forinttal segíti a gyógyászati kezelések önerejét a makóiaknak, a térségben élőknek pedig 15 kezelés után 5 ingyenes.

A kormány támogatásának köszönhetően a Hagymatikum nagy fejlesztés előtt áll, ami egy uszodakomplexum megépítésével együtt mintegy 15 milliárd forintból valósul meg, ezeknek köszönhetően pedig további szolgáltatásokat lehet majd elindítani.

Az a cél, hogy három éven belül egy teljes értékű gyógyászati, rekreációs és élményközpontot alakítsanak ki a városban, hangsúlyozta a polgármester.

Forrás: makohirado.hu