Három Kovácsra lehet büszke ma Hódmezővásárhely 2

Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, az is közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói, valamint az is, hogy szép nemzetközi sikerek után újabbak előtt állnak.

A Boxing Gym Vásárhely mindkét fiatal sportolója kiválóan kezdett a 23 nemzet 290 ökölvívójával, Egerben megrendezett 69. Bornemissza Gergely-emlékversenyen.

A junior 48 kilogrammos női korcsoportban friss EB bronzzal büszkélkedő Kovács Fanni a bosnyák Sarah Birkovic ellen lépett szorítóba szerdán és 3-2 arányú pontozással győzött. Ezzel már bronzérmes és csütörtökön a döntőbe jutásért egy kemény japán lánnyal, Nishinaka Yuna-val küzd meg.

Három Kovácsra lehet büszke ma Hódmezővásárhely 1

A +91 kilogramm vásárhelyi reménysége Kovács Krisztián a horvát Ante Brkic-et kapta az első meccsen. A kiváló formában lévő Kovács óriási fölénnyel bokszolt, ellenfele a második menetre már ki sem állt. Krisztián csütörtökön már szintén elődöntőért öklözik, ám ellenfele jóval nehezebb, a sportág egyik favoritnemzetéből való, kazah Aanat Sabyrgali lesz.

A harmadik vásárhelyi ökölvívó Kovács, akit ma ki kell emelnünk, Pál, a magyar felnőtt válogatott 81 kilogrammos tagja, aki jelenleg az olimpiai táborban tartózkodik, ahol éppen szerdán tettek olimpiai fogadalmat, ugyanis június 18-án már utaznak Minszkbe, ahol az (európai kis olimpiának is felfogható) Európa Játékokon vesz részt a magyar sportküldöttség, és velük együtt a magyar ökölvívó válogatott.

Három Kovácsra lehet büszke ma Hódmezővásárhely

Forrás: Boxing Gym Vásárhely