Nem ízlett az ebéd: szétverték az őket elszállásoló otthont a migránsok

Søren Pape Poulsen leköszönő igazságügyi miniszter, a konzervatív Dán Néppárt politikusa egy interjúban arról beszélt, hogy hatalmas problémát jelentenek hazájára nézve a Dániában élő bűnöző migránsok. A legtöbb bűncselekményt a szomáliai migránsok követik el, utánuk következnek az irakiak és a törökök – közölte a miniszter.

Søren Pape Poulsen egy, az ő minisztersége ideje alatt készített tanulmányra hivatkozva adott interjút a B.T.dk nevű dán online hírportálnak – írja az interjút szemléző Voice of Europe.

Ennek alapján az igazságügyi miniszter közölte, hogy 2014 és 2018 között a Dániában élő szomáliai migráns férfiak 3,6-szor nagyobb valószínűséggel követtek el bűncselekményeket, mint a dán férfiak.

Négy év leforgása alatt 916 ítéletet hoztak szomáliai migránsok ellen.

A szomáliaiak után a legtöbb elítélt iraki állampolgár, őket követik a törökök. Søren Pape Poulsen hangsúlyozta, hogy a számok alapján óriási gondot jelentenek Dániának a bűnöző migránsok, és véleménye alapján az ilyen embereknek nem szabadna, hogy a dán társadalom részei lehessenek. Inger Støjberg, Dánia integrációért és bevándorlásért felelős minisztere 2018 decemberében arra ösztönözte a szomáliai migránsokat, hogy térjenek haza, és építsék újjá a polgárborúban komoly károkat szenvedett hazájukat, mivel a katonai konfliktusnak már vége van a kelet-afrikai országban.

A jobboldali liberális miniszter kijelentését heves kritikával illeték a szélsőbaloldali politikusok és a bevándorláspárti álcivil szervezetek. 2019-es adatok alapján Dániában összesen 800 ezer bevándorló él, ami az 5,8 milliós lakosság 13 százaléka. A 800 ezerből 500 ezer harmadik világbeli, akik jelentős részben iszlám vallásúak.

Forrás: origo.hu

Fotó: illusztráció