Bezár a Hódtói Sportcsarnok konditerme a hónap végén?

A közvetetten önkormányzati fenntartásban, több évtizede működő hódtói konditerem sajnálatosan június végével bezárja kapuit – írják egy Facebook-posztban.

“A közvetetten önkormányzati fenntartásban, több évtizede működő hódtói konditerem sajnálatosan június végével bezárja kapuit, a súlyok megpihennek, nem lesz aki emelje őket, illetve lenne…” – áll egy vásárhelyi Facebook-bejegyzésben.

Bezár a Hódtói Sportcsarnok konditerme a hónap végén? 4

A poszt szerint “a közel 3-4 tucat bérletes kereshet új termet a hobbijának gyakorlásához. Szerencsére a városban több terem is működik, ahova lehet a hódtói helyett menni”.

Bezár a Hódtói Sportcsarnok konditerme a hónap végén? 3

“Ezzel a hódtói terem kitartó közössége valószínűleg megszűnik, hiszen mindenki megy ahova tud… Kár érte” – olvasható a bejegyzésben.

Bezár a Hódtói Sportcsarnok konditerme a hónap végén? 1

Az önkormányzat a leírtak kapcsán a következő közleményt adta ki:

“Bérlő viszi tovább a hódtói konditermet

Veszteséges létesítményt nem tartanak fenn a többi részleg kárára, főként, hogy nem egy kötelező önkormányzati ellátásról van szó, illetve az érdeklődő vendégek városszerte számtalan másik létesítményben találnak ugyanilyen szolgáltatást ugyanilyen áron. Így lehet összefoglalni, miért nem kívánja tovább a HMSZ NZrt. üzemeltetni a hódtói sportcsarnokban a konditermet.

Kovács Pál pénzügyi és szolgáltatási igazgató elmondta: a terem évi 4millió forint veszteséget termel. Felmerült a jogos igény, hogy ha a cég életében ez nem egy sikertörténet, megérett az idő a profiltisztításra. Jelenleg egy bérlő már érdeklődik is a helyiség iránt, jövő hónaptól ugyanilyen tevékenységet – magasabb színvonalon – folytatna ott. A két munkavállaló közül egyet átvenne, egy másiknak a HMSZ tud másik területen feladatot adni.”