Márki-Zay Péter

Vásárhely ügyeinek intézése, városa fejlesztése helyett országos hálózatépítésbe kezdett, és bejelentette a legújabb szabadságharcot. A kormány felé is „kezet nyújtott”, amennyiben az Orbán-rendszer eltakarítását nevezte fő céljának. Márki-Zay Péter Rákospalotán járatta csúcsra személyes háborúját Magyarország kormánya ellen.

MLM-, bocsánat: MMM-hálózat építésébe fogott Márki-Zay Péter ügynök celeb pártelnök-polgármester, aki szombaton Rákospalotán a Kossuth-körök első országos gyűlésének nevezett pörköltözős-pogácsázós politikai performansz keretében folytatta személyes háborúját Magyarország harmadszor is kétharmaddal megválasztott kormánya ellen. Rossz szokásához híven megint

magára hagyta gazdátlan, elhanyagolt városát, és Vásárhely ügyeinek intézése, a település fejlesztése helyett rendszerváltást és szabadságharcot hirdetett Orbán Viktor és kabinetje ellen.

Ha szebb jövőt nem is, de szebb Magyarországot mindenképpen ígérgetett Márki-Zay a Herczeg Zoltán-i sokszínűségben pompázó MMM-es tábornak, beszédében ugyanis az Orbán utáni Magyarország építéséről szónokolt. Az önjelölt ellenzéki megmondóember kifejtette, június 8-ával olyan hálózatépítésbe kezdtek (bármit is jelentsen ez, Soros után szabadon), ami a 2022-es ellenzéki győzelemhez vezet, mivel „2022 most ősszel kezdődik”. Úgy fogalmazott, az országot ma egy „tolvaj kisebbség” uralja, ezt a rendszert tehát „el kell takarítani”. (Hogy Hódmezővásárhely polgármesterének ilyen és ehhez hasonló kirohanásai mennyiben „szolgálják” a város fejlesztésének céljait, mennyiben „járulnak hozzá” a kormánnyal való „együttműködéshez”, arról már többször írtunk…)

Márki-Zay igehirdetésében legalább fél tucatszor sürgetett rendszerváltást, sőt, fegyverbe is szólította, egészen pontosan szabadságharcra hívta híveit. Úgy érzi ugyanis, 1848-hoz és 1956-hoz hasonlóan ma is szabadságharcot vív a nemzet, így az őszi önkormányzati választáson „nem számítanak a pártok, a győzelemre legesélyesebb hadvezért kell megbízni a seregek vezetésével a megfélemlítés és a korrupció, a tolvajok ellen”. Egészen sajátos logikával úgy fogalmazott, azért érdemes a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében indulniuk az ellenzékieknek, mert „a helyi cigányság sok esetben nem szavaz jobbikos jelöltre, a baloldaliak pedig jobboldali kiábrándult fideszesekre”.

Ezúttal is szinte könyörgött azért, hogy az EP-választáson sikeresebb ellenzéki pártok – így a DK és a Momentum – ne rúgják fel a körvonalazódó ellenzéki megállapodásokat az egyes városokban, településeken. Korábbi háttérszervezete, a Jobbik összeomlása után látványosan és egyértelműen tovább folytatta dörgölőzését a Gyurcsány családhoz és a DK-hoz. Gyurcsány feleségét ezúttal „nagyon jó jelöltnek”, Gyurcsányt „nagyon bölcsnek” nevezte. Külön kiemelte, hogy az EP-választáson a DK támogatására IS buzdította szimpatizánsait, Gyurcsány feleségével majd együtt fog beszélni a zsidó hitközség egy vásárhelyi rendezvényén, valamint a Gyurcsány házaspár és a DK által megnevezett főpolgármester-jelölttel, Kálmán Olgával közösen írt könyvet.

A fényre hihetetlen sebességgel gyurcsanyizálódó Márki-Zay a bódító összefogásmantrában nem hagyta ki, hogy „beszóljon” Puzsér Róbertnek, kinek budapesti indulása szerinte Tarlós István győzelmét segíti elő. Arról is megemlékezett, hogy a napokban néhány értelmiségi (Pálinkás József, Jeszenszky Géza, Bod Péter Ákos stb.) egy tanácskozáson kritikusan nyilatkozott a kormányról, és egy új párt alapításának lehetősége is felmerült. Márki-Zayt ez láthatóan érzékenyen érintette, politikai féltékenységében ki is bukott belőle, tényleg kellene egy új konzervatív, jobboldali, keresztény párt, de nem, mégsem (ha nem ő alapítja?), mert „összefogásra van szükség, nem egy újabb pártra, az újabb párt megoszt, bár természetesen megtiltani nem lehet, alapítsunk pártokat”….

A celeb pártelnök-polgármester végül kijelentette, az igazi és hamisítatlan ellenzéki jelöltek az MLM, bocsánat: MMM netes listáján lesznek elérhetőek és hozzáférhetőek. Ezen kinyilatkoztatása különösen pikánsnak tűnik annak fényében, hogy az országos sajtó még a nagygyűlés előtt megírta, Márki-Zayék internetes összeállítása hemzseg a durva hibáktól: akadnak, akiket tudtuk, megkérdezésük és hozzájárulásuk nélkül tüntettek fel a lajstromban, és több mint tucatnyi politikus vagy település nevét rosszul írták le…

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala