A hét embere: Dani Róbert, a Premium Choco Kft tulajdonosa hisz abban, hogy a különleges emberek és a különleges ízek találkozása meghatározó 9

Ezúttal a hét embereként a Premium Choco Kft. tulajdonosát, a székkutasi Dani Róbertet mutatjuk be.

A székkutasi születésű Dani Róbert 2011-ben, két jó barátjával karöltve döntött úgy, hogy a maga ura lesz, és létrehoz valami olyat, amelyre a környéken még akkoriban példa nem igazán volt. Így született meg közel egy évtizeddel ezelőtt vállalkozásuk, a Premium Choco Kft. A településre, ahol felnőtt, négy évvel ezelőtt kúszott be a 2011-ben cég tevékenysége, ami azóta évről évre egyre nagyobbá és egyre sikeresebbé növi ki magát Székkutason.

Dani Róbert elmondása szerint közel egy évtizeddel ezelőtt ő és társai azzal a céllal szövetkeztek, hogy olyan kézműves bonbonokat és táblás csokoládékat készítsenek, melyek formai megjelenésüket és felhasznált alapanyagaikat tekintve is egyedi élményt nyújtanak a vásárlók számára.

A hét embere: Dani Róbert, a Premium Choco Kft tulajdonosa hisz abban, hogy a különleges emberek és a különleges ízek találkozása meghatározó

– Tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszeripari Főiskolai Karán, édesipari szakirányon végeztem, ebből következően egyértelmű volt, hogy a szakmámnak élek majd. Ugyanis végtelenül izgalmasnak és kihívásokkal telinek véltem ezen pályát. Vonzott, hogy valami olyat hozzak létre, amelyre a környéken kevés példa van, vagy szinte egyáltalán nincs is. Természetesen friss oklevelesként jómagam is először alkalmazottként kezdtem az édességgyártásba való betekintést és forgalmazást. Elsőként egy tartós sütemények gyártó cégnél dolgoztam, ezt követően pedig egy csokoládékészítő üzem munkatársa lettem, ahol tulajdonképpen megismerkedtem az édesipar különböző területeivel, így a gyártástechnológiákkal, a csomagolási és értékesítési folyamatokkal is

– kezdte gondolatait a székkutasi Dani Róbert.

A hét embere: Dani Róbert, a Premium Choco Kft tulajdonosa hisz abban, hogy a különleges emberek és a különleges ízek találkozása meghatározó 1

Vallja, hogy a különleges emberek és a különleges ízek találkozása mindig egy meghatározó élmény.

– Négy évvel ezelőtt, egy pályázatnak köszönhetően hoztuk létre Székkutason azt az üzemet, ahol azóta is folyik az édességek gyártása, amelyeket az ország szinte minden nagyobb városában értékesítünk. A helyi árusításra egy mintabolt keretében tavaly tavasszal nyílt lehetőség, aminek sikere nagy örömünkre azóta is töretlen. Termékeinket jelenleg a térség delikátesz és csokoládé szaküzleteiben, valamint ajándék üzleteiben forgalmazzuk. Ez azt jelenti, hogy a környéken szinte mindenhol jelen vagyunk, például Szegeden, Szentesen, Orosházán vagy Békéscsabán. A termelés nagy része rendelésre történik. Az általunk gyártott bonbonok, pralinék, trüffelek, amelyek kiváló minőségű belga csokoládéból, tartósítószer felhasználása nélkül készülnek,  prémium minőségűek. Ezért is válnak egyedivé. A felhasznált étcsokoládéink kakaótartalma minimum 60 százalék, de termékeink között megtalálhatóak a 73-74 százalékos kakaótartalmú étcsokoládék is, melyek kifinomultabb ízvilágot képviselnek. Tejcsokoládéink kakaótartalma minimum 39-44 százalék, és enyhén karamellás zamatúak, így kategóriájukban ezek is egyedülállóak. Termékeink közül a pálinkás bonbonok a legmeghatározóbbak, ugyanis ezek Magyarország dél-alföldi régiójából származó, prémium minőségű párlatokból készülnek, a vidék napérlelte gyümölcseinek ízvilágával, különleges technológiával. Kiváltságuk abban áll, hogy a likőr 35 százalék pálinkát tartalmaz, ennek köszönhetően a párlatok zamata páratlan ízélményt nyújt az azt körülvevő csokoládéval harmonizálva. Választékunk folyamatosan bővül, hamarosan cukormentes termékeket is készítünk majd, elsősorban ezek táblás csokoládék, cukorkatermékek, illetve pralinék lesznek

– fejtette ki a tulajdonos.

A hét embere: Dani Róbert, a Premium Choco Kft tulajdonosa hisz abban, hogy a különleges emberek és a különleges ízek találkozása meghatározó 2

A hét embere: Dani Róbert, a Premium Choco Kft tulajdonosa hisz abban, hogy a különleges emberek és a különleges ízek találkozása meghatározó 3

A hét embere: Dani Róbert, a Premium Choco Kft tulajdonosa hisz abban, hogy a különleges emberek és a különleges ízek találkozása meghatározó 4

A jelenleg négy-ötfős csapat a csokoládék elkészítése során a kiváló minőség elérését tartja szem előtt. Elsőrangú alapanyagokat használnak, és az üzemi gyártási folyamatokat elhagyva minden egyes bonbont, táblás csokoládét kézzel készítenek el, illetve csomagolnak be. Így garantálják vevőiknek a folyamatos minőséget és egyediséget.

A hét embere: Dani Róbert, a Premium Choco Kft tulajdonosa hisz abban, hogy a különleges emberek és a különleges ízek találkozása meghatározó 5

– Vállalkozóként azt gondolom, a siker titka a folyamatos fejlődésben és fejlesztésben van. Mindig valami jobban, többet és szebbet letenni az asztalra, ez a cél. Jelenleg azon dolgozunk, hogy egy szintén sikeresen elnyert uniós pályázatnak köszönhetően mihamarabb létrehozzunk itt Székkutason egy mini csokoládégyárat, ahol már az alapanyagok egy részének legyártása is megtörténhet majd. Így aztán tényleg minden egyes lépés sajáttá, önmagunk által elkészítetté válhat. Ez az üzem ráadásul elsősorban a helybélieknek ad majd új munkalehetőséget

– emelte ki Dani Róbert.

A hét embere: Dani Róbert, a Premium Choco Kft tulajdonosa hisz abban, hogy a különleges emberek és a különleges ízek találkozása meghatározó 6

A hét embere: Dani Róbert, a Premium Choco Kft tulajdonosa hisz abban, hogy a különleges emberek és a különleges ízek találkozása meghatározó 7

A hét embere: Dani Róbert, a Premium Choco Kft tulajdonosa hisz abban, hogy a különleges emberek és a különleges ízek találkozása meghatározó 8

Aki elmondta, hogy a magyar kormány által kiírt uniós pályázatok nagyban segítik a kisvállalkozókat, és hozzájárulnak a fejlődésükhöz. A pályázatok és a hozzájuk tartozó hivatali ügyek gördülékeny intézése megkönnyíti a vállalkozások mindennapi működését. Ennek köszönhetően szeretettel és örömmel tudják tevékenységüket folytatni még egy olyan kis településen is, mint Székkutas.

Fotó: Gémes Sándor