Megoldódtak a HFC nehézségei – Lázár 35 millióval segített a futballklubnak

Biztosított a négyszáz gyermek utánpótlás-nevelése a Hódmezővásárhelyi Futball Clubnál Lázár János segítségével. Az országgyűlési képviselő ugyanis országos és vidéki vállalkozásoktól 35 millió forint TAO-forrást szerzett, ami által az egyesület zavartalanul működhet tovább. A politikus szerint ez a helyzet rámutatott arra, hogy harc és viszály helyett összefogással és békével lehet fejlődni és előrehaladni.  

– Lázár János közbenjárásával sikerült megszerezni azt a hiányzó 35 millió forintot a vásárhelyi futballklubnak, ami szükséges az egyesület életben maradásához. Korábban ugyan megkerestük a polgármestert, azonban ez sikertelennek bizonyult, mivel a városvezető mindössze 2,5 millió forint támogatást szerzett, ami semmire nem volt elég – ismertette a HFC mai sajtótájékoztatóján Vinnai István. A társadalmi elnök hozzátette, ez bizonyítja az önkormányzat hozzáállását a helyi sportélethez, azonban az országgyűlési képviselő segítségével biztosított az egyesület működése a továbbiakban.

– Nem jutottunk volna el idáig, ha Hódmezővásárhely nem válik politikai csatatérré, és a polgármester nem indít politikai támadást a TAO-sportegyesületek ellen – vette át a szót Horváth Zoltán. Az elnök kifejtette, ennek következtében a klubnál 400 gyermek sportolása és több mint 20 edző munkája került veszélybe, ugyanis miután kirobbant a TAO-botrány, az egyesület csak 25 millió forintot tudott összeszedni a helyi vállalkozóktól, a maradék 35 millióra, a teljes 60 milliós keret feltöltésére azonban esélye sem volt.

Megoldódtak a HFC nehézségei – Lázár 35 millióval segített a futballklubnak 3

Ez egy jó példa arra, hogy összefogással mindent meg lehet oldani, az erre való hajlandóságot azonban nem tapasztaltuk a városvezetéstől – jelentette ki Horváth Zoltán. Megnyugtatásként elmondta: immár rendben mennek a HFC ügyei, és úgy tudnak nekivágni a következő szezonnak, hogy gazdaságilag és üzletileg is sikeres évet tudnak zárni.

Az elnök badarságnak nevezte azokat a politikai támadásokat, amik arról szóltak, hogy szándékosan szerették volna tönkretenni az egyesület működését.

– Amikor baj van, én mindenhol igyekszem segíteni – mondta Lázár János. A képviselő emlékeztetett: a városvezetés az ellen a TAO-rendszer ellen indított politikai támadást, ami több mint 1 milliárd forintot jelentett a város számára.

A politikus szerint nagyon tanulságos helyzet, hogy miért alakult ki ez a helyzet. – Vásárhelynek ma olyan városvezetése van, ami politikai harcot folytat a sportélet és sportolók ellen. Ezt súlyos hibának tekintem. A polgármester és a városvezetés politikai harcot folytat Orbán Viktorral, a kormánnyal, a Fidesszel, velem és a világgal szemben. Márki-Zay Péter politikai harca politikai hadszíntérré tette a várost – jelentette ki Lázár.

Megoldódtak a HFC nehézségei – Lázár 35 millióval segített a futballklubnak 1

„Ez kizárja azt, hogy a településen érdemi fejlődés legyen. Akkor lesz fejlődés és előrelépés, ha az összefogás és az együttműködés, nem pedig a politikai háború kultúrája fog győzni. A város nem lehet politikai harctér, újra nyugalomra és békességre van szükség a fejlődés érdekében. Ha harc lesz, és nem összefogás, akkor nem lesz fejlődés. Ezt mutatja a TAO-ügy és ezt a HFC ügye is. A politikai harcból 2 millió forint lett, míg az összefogásból megoldottuk 400 gyerek utánpótlás-nevelését”

– fejtette ki a térség országgyűlési képviselője.

Lázár szerint Vásárhelynek újra normálisan működő várossá kell, hogy váljon. – Ebben szeretnék közreműködni az elkövetkezendő időszakban, aminek első lépése, hogy segítettem a fociklubnak – emelte ki a honatya.