Cseri Tamás: erős a gyanú, hogy Márki-Zay kampányába is jutott a jobbikos zacskóspénzekből!

A két város egy térséggé alakul, ami által jobban együttműködik majd a két település gazdasága is – véli Cseri Tamás vásárhelyi fideszes önkormányzati képviselő, akit arról kérdeztünk, véleménye szerint milyen előnyökhöz jutnak az itt élőknek a Tram-Trainnel. 

– Szerintem a legfontosabb, hogy mi hódmezővásárhelyiek a szegedi egyetemet és a klinikát könnyebben meg tudjuk közelíteni, ugyanis a villamosvasúttal ezek az intézmények sokkal elérhetőbbé válnak. Az orvostudomány és a felsőoktatás is közelebb kerül hozzánk – fejtette ki lapunknak Cseri Tamás.

Cseri Tamás: ha megépül a tram-train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság

A fideszes képviselő kiemelte a szórakozást is, ugyanis Szeged a nagyobb lakosságszám miatt több koncertet és szabadidős elfoglaltságot biztosít a fiataloknak. A Tram-Train által azonban nem busszal, autóval, vagy taxival kell majd átjárniuk, hanem felülnek a szerelvényre, és nem sokkal később már át is érnek a megyeszékhelyre.

Cseri Tamás: ha megépül a tram-train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság 2

– Mindemellett a vállalkozók szempontjából is előnyös a beruházás, ugyanis Szeged és Vásárhely együtt több mint 200 ezer lakossal bír. A négysávos autóút mellett a Tram-Train is gondoskodik arról, hogy a két város között végre gyorsabban és könnyebben megtehető legyen a távolság. Gyakorlatilag Budapesten nehezebb átjutni egyik kerületből a másikba, mint amilyen könnyű lesz a közlekedés a két Csongrád megyei település között – folytatta a politikus. Véleménye szerint ezzel a két város egy térséggé alakul, ami által jobban együttműködik majd a hódmezővásárhelyi és a szegedi gazdaság is.

Cseri Tamás: ha megépül a Tram-Train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság [x]

Mint elmondta, Hódmezővásárhelyen a villamos vasúti pálya építése valóban kellemetlenségeket okoz a közlekedőknek, azonban a munkálatok jelentős része idén befejeződik. – Ahol síneket fektetnek le, ott az sajnos ezzel jár, mivel nem lehet a levegőben megépíteni őket. Ezen túl kell esni, gondoljunk csak vissza a csatornázásra, amikor szintén hasonló állapotok voltak a városban. A projekt végén az úthálózatot is felújítják, és ha majd néhány év múlva valaki közlekedik a Tram-Trainnel, eszébe sem fog jutni, milyen volt a közlekedés a beruházás idején – mutatott rá Cseri Tamás.

Cseri Tamás: ha megépül a Tram-Train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság [x] 1