Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen 3

Rajtunk múlik, hogy Magyarország valóban magyar ország marad-e, mert más nem fog kiállni azért, ami nekünk jó – hangzott el a Mi Hazánk vásárhelyi trianoni megemlékezésén, a Kossuth téri volt országzászló helyén.

A kora esti rendezvényen Balog Norbert, a párt helyi elnöke mondott beszédet, kiemelve: ma minden magyarnak ökölbe szorul a keze a dühtől és attól az igazságtalanságtól, amit a nagyhatalmak a csatlósaikkal 99 éve elkövettek velünk szemben.

Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen 2

– Az 1920. június 4-én történtek megmutatják, mi történhet velünk akkor, ha nem fogunk össze, és fel tudnak bennünket osztani – mutatott rá Balog Norbert. Úgy véli, tanulnunk kell a múlt hibáiból, és észre kell vennünk, hogy mi folyik körülöttünk, ugyanis vannak, akik ismét csonkolnák hazánkat, és egy újabb Trianont készítenének elő.

Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen

Az elnök szerint ezt még most meg tudjuk akadályozni. – Gyermekeink jövője a tét, és rajtunk múlik, hogy Magyarország valóban magyar ország marad-e. Merjünk kiállni és kimondani, mire van szükségünk, mert más nem fog kiállni azért, ami nekünk jó – hívta fel a figyelmet a politikus. Még elmondta, a pártok jönnek-mennek, azonban Vásárhelyen még mindig van egy egészséges nemzeti ellenállás, radikalizmus, ami megtalálja a helyes útját.

Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen 6

Ezt követően Dani Pál történész, a párt tagja ismertette a trianoni békediktátum részleteit. Mint elmondta, a nagyhatalmak olyan szerződést írattak a magyarokkal alá, ami életképtelenné tette országunkat. A területünk kétharmada idegen kezekbe került, és például a hadseregünk nem haladhatta meg a 35 ezer főt.

Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen 9

A Mi Hazánk Magyarország emlékezése koszorúzással és mécsesek elhelyezésével ért véget.

Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen 1 Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen 4 Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen 5 Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen 7 Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen 8 Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen 10 Trianonra emlékezett a Mi Hazánk Vásárhelyen 11