Havasi Katalin: jók a Fidesz esélyei Vásárhelyen!

Optimistán látom a párt esélyeit az őszi önkormányzati választásokra – mondta Havasi Katalin vasárnap este. Hegedűs Zoltán frakcióvezető ezúttal a Fidesz helyi elnökével tartott online fogadóórát.

Az első téma az európai parlamenti választás értékelése volt, ami kapcsán elhangzott: EP-szavazáson még soha nem vettek részt ilyen sokan Vásárhelyen. Havasi Katalin szerint ez a legfontosabb, mivel ez annak a jele, hogy jeleskedett a demokrácia, illetve az emberek rájöttek arra, mi a voksolás tétje, és észrevették a valóságot.

– A Fidesz országosan 53 százalékot kapott, azaz a magyaroknak járó 21-ből 13 helyet szerzett meg az Európai Parlamentben – egészítette ki Hegedűs Zoltán. A frakcióvezető hozzátette, a tagállamok között ez az eredmény számít a legjobb aránynak, ami annak köszönhető, hogy a kormány az emberek valódi gondjaival, támogatásával foglalkozik.

Szó esett arról is, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció lett az ellenzéki „kötélhúzás” nyertese, ugyanis a párt végzett a választáson a második helyen. A harmadik a fiatalokból álló Momentum lett, míg a Jobbik, az MSZP és az LMP megbukott.

Havasi Katalin úgy véli, utóbbi pártok sikertelensége annak köszönhető, hogy feladták a korábban vallott elveiket, és hiteltelené tették magukat az emberek szemében. Ezért szinte láthatatlanná váltak a magyar politikában.

A fogadóórán kitértek a vásárhelyi szavazatokra is. A Fidesz helyi elnöke elmondta, a kormánypárt a 48,48 százalékkal szép eredményt ért el annak ellenére, hogy a város első embere minden lehetséges eszközzel uszítja ellenük az embereket. – Le a kalappal a vásárhelyiek előtt – szögezte le.

Felhívta a figyelmet: érdekes, hogy a városban a vártnál jóval kevesebb voksot kaptak azok a pártok, akik Márki-Zay Péter legnagyobb támogatói (Jobbik, MSZP) voltak, míg itt is erősnek bizonyult a DK és a Momentum, akiknek alapszervezetük és aktivistáik sincsenek a településen.

Az őszi önkormányzati választások kapcsán Havasi Katalin kijelentette, optimistán látja a Fidesz esélyeit a győzelemre, mivel a párt mostani szavazóit még kiegészítik azok, akik a polgármesterjelöltjük szimpátiája miatt voksolnak majd rájuk. – A jelenlegi 48,5 százalékhoz 1,5 százalékot kell gyűjteni, ami nem nehéz feladat egy jó jelölttel. Jók az esélyeink – fejtette ki az elnök.

A fogadóórát itt tekintheti meg: