Muzsikaszó járta át a vásárhelyi fazekasmester otthonát (Videó)

Június elsején immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a Belvárosi Fazekasházban a Muzsikáló Udvar – tette közzé a Vásárhely24.com.

Már ötödik éve annak, hogy Ambrus Sándor fazekasmester évente két alkalommal megnyitja otthonát a látogatók előtt, és zenész barátainak hála, csodálatos dallamokkal színesítik meg az estét. Bár udvara idén is szépen elő lett készítve az eseményre, az időjárás mást parancsolt. Ez viszont senkit nem tántorított el, a termekben ugyan olyan élmény volt a zenét hallgatni.

Ambrus Sándor kérdésünkre elmondta, az időjárás miatt a húsz évvel ezelőtt megnyitott bemutatóterembe költözött a rendezvény. A két – erre az alkalomra összenyitott – helyiségben olyan munkák vannak kiállítva, amelyeket zsűriztek, és/vagy díjat nyertek.

A fazekasmester úgy látja, hogy nagy igény van a Muzsikáló Udvarra, sok az érdeklődő, és biztatást is kap. Zoltán Péter, aki oszlopos tagja ennek a rendezvénynek, kifejezetten arra biztatta, hogy míg bírják energiával, évről évre, újra és újra hívják életre.

Ezúttal Lauer Ágnes, Arany-Tóth Attila, Zoltán Péter, Zoltai Attila, valamint Vágó János lépett a terem képzeletbeli színpadára, de voltak meglepetés vendégek is.

A repertoár ezúttal is igen széles volt, a klasszikusoktól kezdve, a modern zenéken át mindenféle dallam felcsendült. A csodálatos kerámiák között nem volt hiány a vidám, pörgős muzsikákból sem.

Forrás: vasarhely24.com