Újabb feladatot kapott Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöktől

Mint ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, a magyar kormány célul tűzte ki, hogy Tisza Kálmán miniszterelnök geszti családi háza, egyben fia, Tisza István kormányfő szülőháza igazi nemzeti emlékhellyé és a Református Egyházközösség számára egy olyan épületkomplexummá váljon, amely lelkigyakorlatokra, továbbképzésekre is egyaránt alkalmas lehet.

Orbán Viktor miniszterelnök Lázár János országgyűlési képviselőt bízta meg a projekt koordinálásával és azzal, hogy két éven belül megvalósítsa ezeket a kiemelten fontos nemzeti célokat.

Az országgyűlési képviselő hivatalos közösségi oldalán osztotta meg az alábbi  videót, amelyben ismerteti, hogy miért tartják fontosnak létrehozni Magyarország egyik legfontosabb nemzeti emlékhelyét.

Rámutatott: Tisza Kálmán hozta létre a polgári Magyarországot 1875 és 1890 között, fia, István, pedig az utolsó komoly, nagy államférfi Nagy-Magyarország életében az 1900-as évekből. Mindketten olyan példával szolgálhatnak, amiből ma is okulhatnak azok, akik számára fontos a nemzet építése és az ország újjászervezése.