Olvasói levél: Ha Márki- Zay szeretné Vásárhelyt…

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhez, amit változtatás nélkül közlünk.

„Márki-Zay szerint közel 9 ezer vásárhelyi felvilágosulatlan

A hódmezővásárhelyi polgármester ezt volt képes leírni a Mindenki Magyarországa Mozgalom Facebook-oldalán. Tulajdonképpen másodjára. Először ugyanis azt írta, hogy a közel 9 ezer ember nem tisztességes. Nem tévedés, itt van a fénykép: egyben, hogy látszódjon az a szerkesztési előzmény is, melyben a tisztességes szót felvilágosultra változtatta. Hozzáteszem: ez sem sokkal jobb. Ugyanolyan minősítés, ugyanúgy negatív és ugyanolyan sértő. Márki-Zay Péter nem tud leszállni a gyűlölködés és a megosztás vonatáról.

Ezért megismétlem, mert az a tudás anyja:

Márki-Zay Péter 8.976 hódmezővásárhelyi polgárt felvilágosulatlannak nevez kizárólag azért, mert nem azokat a pártokat választotta, melyeket ő kijelölt. 8.976 hódmezővásárhelyi nem neki, hanem a Fidesz-KDNP-nek hisz. Ezért ők szerinte nem felvilágosultak. Mindez csupán a sértés erősségét illetően különbség Bangóné Borbély Ildikó elhíresült patkányozásától. Szerinte a Fidesz szavazói patkányok, Márki-Zay szerint felvilágosulatlanok.

A polgármester immár második megállapítása azonban bizonyos szempontból még bántóbb, hiszen ő saját városának lakóit minősítette negatívan. Azokat becsmérelte, akiket egyformán, pártállásra való tekintet nélkül kellene képviselnie.

Márki-Zay Péter bebizonyította, hogy számára csak az a felvilágosult ember, aki úgy dönt, ahogyan ő. Aki nem, az felvilágosulatlan – éppen ezért nem méltó arra a székre, amiben ül. Polgármesterként gyűlöletet szít, összefogás helyett megoszt. Egy napon belül kétszer.

Tisztességtelennek és másnap felvilágosulatlannak nevezett 8.976 embert. 8976 hódmezővásárhelyi embert. Akikről azt sem tudja, hogy kicsodák. Fiatalokat, középkorúakat, többgyermekes családanyákat, dolgozó családapákat, munkában megőszült nyugdíjasokat, nagymamákat és nagypapákat. Hódmezővásárhelyi polgárokat.

Önt. Valamelyik családtagját. Vagy az Ön szomszédját, a munkatársát, netán barátját. Őket, akik közöttünk járnak és élik mindennapjaikat. Köszönünk nekik, beszélgetünk velük, jól érezzük magunkat egymás társaságában. Eddig szerettük őket. Márki-Zay Péter mégis olyan éket akar verni a hódmezővásárhelyiek közé, amit nagyon nehéz lesz eltávolítani. Pedig muszáj lesz.

S még valami. Mindkét polgármesteri minősítés szerint a Mi Hazánk Mozgalomra voksoló 913 vásárhelyi polgár szerinte tisztességes és felvilágosult. Ebben az egyben egyetértek vele: szerintem is. Csakhogy én mindig úgy gondoltam, hogy pusztán egy választáson leadott voks miatt senki nem tisztességtelen vagy éppen felvilágosulatlan.

Márki-Zay Péter viszont nem így gondolja, pontosabban csak akkor, ha érdekei úgy kívánják. Most éppen az neki a jó, ha a Mi Hazánk Mozgalomra szavazó 913 embert pozitívan, a saját táborához tartozónak állítja be. De ezt nem kell elhinni neki, hiszen idén januárban ezt mondta a pártról:

„Korábban azt mondtam, két rasszista párt van Magyarországon, most bebizonyosodott, hogy csak egy, hiszen a Fidesz és a Mi Hazánk EGY ÉS UGYANAZ.”

Közvetlenül az EP-választás után pedig ezt:

„A Fidesz által támogatott kampány azt mutatja, hogy itt nem két pártról van szó, hanem valójában a Fidesz segéderőiről, a Fidesz náci tagozatáról.”

Természetes Márki-Zay Péternek megvan a lehetősége arra, hogy a „TISZTESSÉGES” kontra „FELVILÁGOSULT” esetben ismét letöröljön egy korábbi megosztását. Ugyanolyan nyílt beismerés lenne, ezért felesleges. Már csak azért is, mert elég sok médium megírta. Nyoma fog maradni. Annak is, hogy 8976 embert először tisztességtelennek, majd felvilágosulatlannak tart, 913 Mi Hazánk-szavazó vásárhelyit pedig nácinak.

Szerintem nem azok. Köszönünk nekik, beszélgetünk velük, jól érezzük magunkat egymás társaságában. Eddig szerettük őket. Márki-Zay Péter mégis olyan éket akar verni a hódmezővásárhelyiek közé, amit nagyon nehéz lesz eltávolítani. Pedig muszáj lesz.

Önért. Valamelyik családtagjáért. Vagy az Ön szomszédjáért, munkatársáért, netán barátjáért.

Kelemen V. László”

Olvasói levél: Márki-Zay szerint közel 9 ezer vásárhelyi felvilágosulatlan