Hegedűs: Nagy Ernőék még mindig nem adták vissza az önkormányzati lakást

A szocialista önkormányzati képviselő húzza az időt a korrupciógyanús ügyével kapcsolatban – jelentette ki Hegedűs Zoltán. A Fidesz-frakció vezetője ismertette: a rendőrség elindította a nyomozást a lakásbotrány miatt, hamarosan tanúmeghallgatások is lesznek.

– Júniusban lesz két éve, hogy üresen áll az az önkormányzati lakás, amit Márki-Zay Péter polgármester tisztázatlan körülmények között, a szabályok teljes kijátszásával, negyven százalékos árengedménnyel akart átjátszani Nagy Ernőnek – hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán.

Hegedűs: törvénytelenül játszott át Márki-Zay egy önkormányzati lakást Nagy Ernő lányának – a városvezetés cáfol 3

A Fidesz-frakció vezetője hozzátette, a szerdai rendkívüli közgyűlésen újabb információk derültek ki a korrupciógyanús ügy kapcsán. – Elhangzott, hogy Nagy Ernő és a lánya még nem adta vissza a lakást a városnak, illetve az is, hogy nem kérnek költségtérítést az ingatlanban végzett felújítási munkálatokért. Az viszont érdekes, hogy a képviselő lánya 200 ezer forintért mégis szakértői véleményt kér ezzel kapcsolatban – fejtette ki a politikus.

A kormánypárti képviselő szerint ez több kérdést felvet. Például azt, hogy ha nem kérnek vissza pénzt, akkor miért tartanak igényt ilyen véleményre, illetve miért nem tudják pontosan, hogy mennyit költöttek a lakásra. – A legérdekesebb, hogy Nagy Ernő azt mondta, még nem rendelték ki a szakértőt. Ez viszont nem így működik, nincs kirendelés, ha valaki maga kér ilyen vizsgálatot – szögezte le.

Hegedűs: Nagy Ernőék még mindig nem adták vissza az önkormányzati lakást 3

Hegedűs Zoltán úgy véli, hogy a szocialista képviselő húzza az időt, és abban reménykedik, hogy a választások után Márki-Zay Péter esetleges győzelme esetén mégis megkapják a Kossuth téri ingatlant.

A Fidesz-frakció korábban feljelentést tett a lakásbotrány miatt. Az ügyben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz, és hamarosan megkezdődnek a tanúvallomások is.