Hitelkártya

13 milliós jelzáloghitel a családi házon, 2 milliós tartozás magánszemélyeknek, 5 milliós bankszámla- és hitelkártya-tartozások: az utóbbi időben borzasztóan eladósodott Vásárhely polgármestere.

Megdöbbentő és elgondolkodtató részletek derültek ki Márki-Zay Péter anyagi helyzetéről egy hétfői bírósági tárgyaláson, ahol ismét a vádlottak padjára ült Vásárhely hazudozásért már háromszor is jogerősen elítélt polgármestere. A városvezetőnek ezúttal azért kellett a bíróságon megjelennie, mert azzal rágalmazta meg Szabó Bálint jogászt, hogy a börtönviselt exszocialista politikussal, Zuschlag Jánossal együtt volt vádlott. (Ami történetesen nem igaz, ezt maga Márki-Zay is kénytelen volt elismerni; a csúsztatást szakmai felkészületlenségével mentegette. Ítélet szeptemberre várható.)

Közismert, Márki-Zayt nemrég három ügyben is jogerősen elítélte a bíróság, mert valótlanságokat állított, és megsértette a vásárhelyi kórház, valamint két helyi magánszemély jó hírnevét. Hazudozásai miatt 2 millió forint sérelemdíjat és a perköltségeket kell megfizetnie.

A Promenad.hu úgy értesült, a fent említett újabb büntetőügyet tárgyaló Makó Járásbíróság hétfőn nyílt tárgyalás során részletesen kikérdezte a vádlottat anyagi helyzetéről, vagyoni és személyes körülményeiről, tekintettel arra, hogy az ismételt csúsztatás miatt levegőben lóghat az újabb büntetés. Úgy tudjuk, Márki-Zay vallomásából az derült ki, hogy a politikus – nincs rá jobb kifejezés – úszik az adósságban.

Az utóbbi időben megdöbbentő módon eladósodott Márki-Zay

Információink szerint elhangzott többek között, hogy a polgármester családi házán jelenleg is 13 millió forintos jelzáloghitel van, melynek havi törlesztőrészlete 130 ezer forint. Arról is beszélt a vádlott, hogy 2 millió forinttal tartozik magánszemélyeknek, folyószámla- és hitelkártya-tartozásai pedig nem kevesebb, mint 5 millió forintra rúgnak, melyek után havi 5-600 ezer forint törlesztőrészletet kell fizetnie.

Ez a havi 6-700 ezer forintos adósságtörlesztés egyúttal arra is rámutat, hogy gyakorlatilag hitelekből élhet a polgármester, tekintettel arra, hogy a törlesztők szinte a teljes, mintegy 750 ezres nettó fizetését elvihetik.

Ami joggal vetheti fel a kérdést a vásárhelyiekben, milyen kockázatokat rejthet magában, ha egy település első embere anyagi szempontból ilyen mértékben kitett, kiszolgáltatott, illetve vajon hogyan menedzselhet egy megyei jogú várost egy olyan vezető, akinek ezek szerint még a saját személyes, családi egzisztenciájának menedzselése is komoly kihívást jelent.

Mindezek tetejében kiderült, hogy a nyakig az adósságban ülő politikussal szemben 11(!) nagy értékű peres eljárás van folyamatban valótlan, hazug állítások, jóhírnév-sértések miatt. Ez azt jelenti, hogy egyre több magánszemély pereli be a városvezetőt csúsztatásai, politikai indíttatású, valótlanságokra épülő, személyeskedő támadásai miatt, vagyis egyre kevesebben tűrik, hogy megsértse becsületüket, jó hírnevüket.

Illusztráció: pixabay.com