Borsos József:

A vasárnapi EP-választás nagyon komoly sikert ért el a migrációellenes, nemzeti érdekek mentén, ugyanis az Orbán Viktor által meghirdetett, 7 pontos program a többség támogatását megnyerte – nyilatkozta lapunknak Borsos József.

Mártély polgármestere a vasárnapi európai parlamenti választások eredményével kapcsolatban kifejtette, hogy az a bevándorlást támogató politika, amelyet a brüsszeli bürokraták eddig folytattak, valamint Magyarországra kényszeríteni akartak, vélhetőleg megváltozik. Hozzáfűzte, ezáltal a jövőben hazánkra kedvezőbb hatású, nemzetállamokban gondolkodó, keresztény kultúrát és értékek támogató, európai uniós kormányzat alakulhat ki. Rendkívül magas arányban vettek részt a magyar állampolgárok a voksoláson, így elmondhatjuk: ismét a demokrácia ünnepévé vált május 26-a. Tehát szavazatuk leadásával kinyilvánították véleményüket az európai uniós politikával kapcsolatban.

Mártély vonatkozásában Borsos József úgy fogalmazott, a lakosság büszke lehet az elért választási eredményekre. A Csongrád megyei 4. választókerületben kimagaslóan nagy számban vettek részt a település polgárai, és 59%-os volt a Fidesz-KDNP listájának támogatottsága. Mindez azt mutatja, hogy a mártélyiak a kormány által javasolt politikai iránnyal maximálisan egyetértenek, és Orbán Viktor miniszterelnök európai uniós célkitűzéseit támogatják. Az ellenzéki összefogás pedig a mártélyi szavazatok alapján sem tükröződik vissza, abszolút nem mutat kormányzati irányt.

A polgármester az önkormányzati választássokkal kapcsolatban hangsúlyozta, számítani lehet arra, hogy ősszel a mártélyiak újfent jelentős arányban mennek el szavazni és döntenek majd a település sorsáról.