Márki-Zay

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke a szimpatizánsainak egy jó részét annyira együgyűnek gondolhatja, hogy azok tévedésből a Toroczkai László fémjelezte Mi Hazánk Mozgalomra voksoltak vasárnap – írja a 888.hu.

Terjedelmes Facebook-bejegyzésben ír a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay arról, hogy az általa gründolt, Mindenki Magyarországa Morgalom (MMM) nevezetű gittegylet nem egyezik meg a Toroczkai László, Novák Előd és Dúró Dóra fémjelezte Mi Hazánk Mozgalom nevezetű, több mint 3 százalékot bezsebelő párttal. Bejegyzését azzal indokolta, hogy „sajnálatos félreértéseknek” köszönhetően több szimpatizánsa Toroczkaiék pártjával azonosította a mozgalmát a vasárnapi EP-választáson.

Magyarán Márki-Zay annyira együgyűnek tarthatja a választóit, hogy nemcsak hogy rossz szervezetre adják le a voksukat, hanem még annyira sem tájékozottak, hogy tudják, a Mindenki Magyarországa el sem indulhat az európai parlamenti választáson, lévén, hogy az nem egy bejegyzett párt (jelenleg egyesületként létezik). Mint írja,

az MMM (Mindenki Magyarországa Mozgalom) NEM ÖSSZETÉVESZTENDŐ a Mi Hazánkkal! […] Kérem világosítsák fel polgártársaikat, hogy ez a tévedés ne szedjen több áldozatot.

Mint ismert, az európai parlamenti választásokon a Toroczkai-féle, nemzeti radikális Mi Hazánk 3,33 százalékot kapott, amely komoly teljesítmény ahhoz képest, hogy a szervezetet mindössze kilenc hónappal ezelőtt bontott zászlót.

Forrás: 888.hu