Lázár János: kevés figyelmet kapnak ma azok, akik közösségépítésben gondolkoznak 1

A kormány és a Fidesz minden olyan vidéki település szövetségese, amely fontosnak tartja, hogy még élhetőbb legyen – jelentette ki Lázár János ma az új kaposvári versenyuszoda átadóján.

A politikust Szita Károly polgármester a személyes jó kapcsolatuk miatt kérte fel, hogy adja át a 4,5 milliárd forint kormányzati támogatásból épült új versenyuszodát Kaposváron.

Lázár János beszédében kiemelte: büszkék lehetnek a városban élők Szita Károlyra, hogy 25 éve ilyen jó polgármesterük van. – Ma Kaposváron is a fiatalok elvándorlása jelenti az egyik legnagyobb kihívást, ezért itt is a helyben tartásuk a legfontosabb feladat. Azt kell elérni, hogy a város még jobb hely legyen, hogy még érdemesebb legyen itt élni. A kormány és a Fidesz minden olyan vidéki település szövetségese, amely fontosnak tartja azt, hogy élhetőbb legyen – mondta a politikus.

Ismertette: a kormány a Modern Városok Program által mintegy 200 milliárd forinttal támogatja Kaposvárt. Példaként említette a 67-es gyorsforgalmi utat, amelynek hamarosan átadják az első négysávos szakaszát. “Somogyország fővárosa közelebb kerül a világhoz, megközelíthetőbb, jobb hely lesz” – tette hozzá.

Lázár János szerint ma a politika sokszor szól a küzdelemről, a versenyről, a hangos szóról, az acsarkodásról és kevés figyelmet kapnak azok, akik ország-, város-, közösség- , vagy nemzetépítésben gondolkodnak. – Biztatom önöket, hogy az utóbbi mellett tegyék le a voksukat, álljanak azok mellé, szövetkezzenek azokkal és működjenek együtt azokkal, akik várost, közösséget és országot akarnak építeni – hívta fel a figyelmet.

Még elmondta, rombolásból, ellenállásból soha nem lesz épülő közösség, csak együttműködésből és összefogásból születhet meg egy új Magyarország.

Lázár János: kevés figyelmet kapnak ma azok, akik közösségépítésben gondolkoznak

Az új kaposvári versenyuszodát a város szülöttéről, Csík Ferenc olimpiai bajnok úszóról nevezték el. A részben megújuló energiával működő létesítmény a dél-dunántúli régió legkorszerűbb uszodája. Tízpályás, ötvenméteres medencéje nemzetközi úszó-, szinkronúszó-versenyek, vízilabda-mérkőzések rendezésére is alkalmas. Hamarosan hódmezővásárhelyi fiatalok is versenyeznek majd benne.

Fotók: MTI