Egy hajóban eveznek holnap a vásárhelyi diákok a kihívás napján

Ergométeres versenyt szervez a Kihívás napján a Szeretem Vásárhelyt Egyesület!

Holnap, azaz május 29-én, a Kihívás napján a Szeretem Vásárhelyt Egyesület szervezésében jön létre az az ergométeres verseny, amelyen több mint száz vásárhelyi diák méri össze erejét.

A maratoni, azaz a 42.195 méteres evezésnek a sétálóutca biztosít teret, ahol tizenkét ergométeren tizenegy vásárhelyi diákokból álló, tíz-tíz fős csapat, illetve egy pedagógusokból álló csoport méri majd össze az erejét.

Bagi Mátyás, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja és egyben az esemény főszervezője és moderátora lapunknak elmondta, hogy a különleges kihívással egy olyan rendezvény jön létre Vásárhelyen, amelyre az eddigiekben még nem volt példa. Azt remélik, mint az élmény, mint a látvány magáért beszél majd, hiszen a mozgás remek zenével, a kiváló eredmények pedig meglepetésekkel párosulnak.

Egy hajóban eveznek holnap a vásárhelyi diákok a kihívás napján 1

Hangsúlyozta, nagy öröm volt számukra az a fajta érdeklődés, amely a rendezvényt övezte a középiskolások körében. És persze nem csak a tanulók, hanem az oktatási intézmények vezetői és azok testnevelő tanárai is boldogan fogadták az ötletet.

Kiemelte, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület gondolkodás nélkül és örömmel szervez olyan eseményeket, mint a Kihívás napja, ahol az egészség, a sport és a gyermekek élményekkel való gazdagítása a legfőbb cél.

Fotó: Gémes Sándor