Automatikus vázlat 558

Portugáliában jártak a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjai az Erasmus program keretein belül. A mai napon a kint töltött idők élményeiről meséltek a fiatalok diáktársaiknak fényképekkel kiegészítve a beszámolójukat.

A jó gyakorlatok cseréjére épülő projekt harmadik állomásként Portugáliába utazott májusban öt diák valamint három tanár, ahonnan számtalan emlékkel tértek haza. Az intézmény magyar szakos tanára, Magyar Andrea lapunknak elmondta, a kirándulás során Esposende városát látogatták meg, ahol öt napig a helyi zenei iskola életében vettek részt a tanulók.

Automatikus vázlat 556

Hozzátette, különféle módszertani elemekkel, helyi kultúrával, gasztronómiával ismerkedtek meg a fiatalok. A kirándulás záróakkordjaként együtt koncerteztek a portugál gyerekekkel a vásárhelyi diákok, mely mindenki számára hatalmas élményt nyújtott.

Automatikus vázlat 561

Márciusban hat portugál diák látogatott el Vásárhelyre a program keretén belül, és általuk bepillantást nyerhettek a péczelys fiatalok a külföldi kultúrába.

Automatikus vázlat 560

További három különleges utazás vár még a helyi diákokra, ugyanis novemberben Bulgáriába, jövő év márciusában Görögországba, valamint utolsó állomásként májusban Olaszországba látogatnak ki.

Automatikus vázlat 562 Automatikus vázlat 560 Automatikus vázlat 557 Automatikus vázlat 563