Lázár János: Vásárhely fideszes város!

Az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok közül Hódmezővásárhelyen kapta a Fidesz a legtöbb szavazatot, ami a polgármester személyes kudarca és bukása – értékelte a vasárnapi EP-választást a Rádió 7-ben ma délelőtt Lázár János. A térség országgyűlési képviselője szerint az eredményekből tisztán látszik: a település lakosai változást szeretnének, ősszel pedig Márki-Zay személyes háborúja vagy a béke és a fejlődés között kell választaniuk.

A politikus megköszönte mindazoknak, akik vasárnap éltek a választás lehetőségével, és külön jónak értékeli, hogy Vásárhelyen a részvételi arány meghaladta az 50 százalékot.

– A vásárhelyi-makói választókörzetben összesen 53,5 százalékot kapott a Fidesz listája. Megháláljuk a bizalmat, és megvédjük az országot és a nemzetet Brüsszelben – mondta az országgyűlési képviselő.

Hozzátette, az eredmények tükrében a Jobbik tulajdonképpen lenullázta magát a térségben, míg a Mi Hazánk Mozgalom messze felülmúlta a vártakat, ugyanis van olyan kistelepülés a környékben, ahol a lakosok 7 százaléka szavazott a párt képviselőire.

A választókerületben és Vásárhelyen is erősödött a Fidesz, a városban például az elmúlt egy évben két százalékkal növeltük a listás szavazataink arányát. Ez fontos, ugyanakkor mi nem a választást akarjuk megnyerni, hanem a választók bizalmát szeretnénk elnyerni – hangsúlyozta Lázár.

Mint elmondta, az ellenzéki vezetésű megyei jogú városok közül Vásárhelyen kapta a Fidesz a legtöbb szavazatot (48,48), ami a polgármester személyes kudarcát és a politikájának a megbukását jelenti. – Márki-Zay Péter brutális gyűlölködő kampányt indított az utóbbi egy évben a Fidesz ellen és velem szemben is, ennek ellenére látszik, hogy a városban a kormánypárt nem gyöngült, és van igény arra, hogy Orbán Viktorral a település szövetséget kössön. A választók nem vonták el tőlünk a bizalmat, és úgy tűnik, változást szeretnének. A csatát megnyertük, a háborút még nem, de látszik, hogy Vásárhely fideszes város. Több mint reménykeltő az eredmény – fejtette ki a képviselő.

Úgy véli, Márki-Zay Péter jelenleg azon az úton kormányozza a várost, ami a csődbe és a zsákutcába vezet. Minden lehetséges módon és eszközzel személyes háborút folytat a kormány és a kormánytagok ellen. Egyértelmű és nyilvánvaló, hogy a kormány és a Fidesz soha nem fog együttműködni Márki-Zay Péterrel. – Az őszi önkormányzati választáson tehát az lesz a tét, hogy Márki-Zay személyes háborúját vagy a békességét és a fejlődést választja Hódmezővásárhely – szögezte le Lázár János.

Megjegyezte, vasárnap világosan kiderült, hogy megbuktak Márki-Zay politikai törekvései, mert azok pártok, amelyekkel együtt dolgozik, mind megbuktak, ellenben megerősödtek azok az erők, melyekkel nem ápol olyan jó viszonyt (DK, Mi Hazánk). – Az MSZP és a Jobbik „kinyírta magát”, az LMP pedig teljesen megsemmisült. Helyettük a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció, a Momentum és a Mi Hazánk az új ellenzéki erők ma Magyarországon – ismertette a politikus, hozzátéve, egyértelműen Gyurcsány Ferenc az ellenzék új vezére.

A rádióműsorban Lázár János kijelentette, Vásárhelynek egy olyan polgármesterre van szüksége, aki képest a várost újraegyesíteni. Ez nem feltétlenül jelent fideszes jelöltet, de lehessen vele együttműködni, ne úgy, mint a mostani városvezetéssel. Az önkormányzati képviselő-jelöltek kapcsán elmondta: döntő mértékben új csapattal vág neki a Fidesz a választásnak, de a jelenlegi képviselők közül is marad, aki pályázik majd a választók bizalmára.

Makó esetében pedig úgy értékelt, hasonló méretű városok között is kiemelkedő a Fidesz csaknem 57 százalékos támogatottsága, ami a kormánypárti városvezetés munkáját dicséri. Beérett a gyümölcse annak, hogy a település polgármestere nagyon okosan nem háborúzik az ellenzékkel, hanem igyekszik mindenkivel együttműködni a fejlődés érdekében.

A vásárhelyi eredményeket ebben a cikkünkben elemeztük!