Automatikus vázlat 554

Az utóbbi napokban számos közéleti személyiséget kérdeztünk meg arról, hogy miért fontos a mai európai parlamenti választás. Összeállításunkban megtekintheti a legfontosabb elhangzott mondatokat.

Bálint Gabriella – KDNP vásárhelyi elnöke

-Hazánkban és Európában egy közös értékrend mellett állunk ki, ezek: a család, a hagyományok ápolása és megőrzése, embertársaink megbecsülése, a békesség és a szeretet.

Havasi Katalin – Fidesz vásárhelyi elnöke

-Az elmúlt 10 évben a Fidesz volt az egyetlen párt az országban, ami a magyar emberek életét jobbá tette és kiállt azok szabadsága mellett.

Szél István – Székkutas polgármestere

-A tét  hogy megmarad-e Magyarország olyannak, amilyennek elődeink teremtették, ugyanis rendkívül fenyegető a migráció ténye nem csak hazánkra, hanem egész Európára.

Árva László – Németh László Gimnázium, Általános Iskola igazgatója, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) vásárhelyi elnöke

-Európa akkor lehet sikeres, ha a nemzeti értékek és érdekek kölcsönös tisztelete megvalósul.

Bán Csaba – református lelkész

-A keresztény emberként kötelességünk elmenni szavazni és gyakorolni állampolgári jogainkat.

Kószó Péter – önkormányzati képviselő

-Ha az idegen kultúra idetelepszik, akkor fokozatosan felszámolódik a kétezer éves keresztény kultúránk.

Szabó Emese – székkutasi önkormányzati képviselő, a kulturális és civil ügyek tanácsnoka 

-Olyan képviselőket kell az Európai Parlamentbe választanunk, akik elsősorban saját családjaink, népünk és nemzetünk mindennapjaival, problémáival, érdekeivel foglalkoznak.

Ádók János – Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke

-Mindenkinek csak egy szavazata van, azonban, ha több millió magyar ember összefog, akkor amellett, hogy önmagunkat erősítjük, Európa is még inkább felfigyel az ötleteinkre, javaslatainkra.

Borsos József – Mártély polgármestere

-A település lakói tiszteletben tartják a jó közbiztonságot és a keresztény hagyományokat, ezért nem kívánnak olyanokkal együtt élni, akik ezt nem tudják elfogadni.

Bakos Attila – Székkutas önkormányzati képviselője

-Minél többen voksolnak május 26-án, annál nagyobb mértékben képviselik Magyarország érdekeit saját lelkiismeretüknek megfelelően.

Grezsa István – miniszteri biztos, önkormányzati képviselő

-A demokráciában a szavazattal való élés egy alapjog, amely egyúttal jelzi: felelősséget viselünk a saját sorsunk iránt.

Juhász Tünde – megyei kormánymegbízott

-Nem csak egy-egy szavazatról van szó, hanem az állampolgárok véleményéről, amelyek az ország építőkövei.

Benkő Zsolt – önkormányzati képviselő

-Az Európai Unióban egy olyan tendencia van kialakulóban, ami nem kedvező Magyarország számára. Ez elfogadhatatlan, ezért kell támogatni a Fidesz-KDNP listáját.

Cseri Tamás – önkormányzati képviselő

-Az idegen érdekek helyett a magyarok érdekeit kell előtérbe helyezni: a hazai mezőgazdaság, az ipar és a családok érdekeit.

Kecskeméti Rita – önkormányzati képviselő

-A fekete és a fehér áll egymással szemben. Az egyik oldal rászabadítaná Európára a káoszt, ezzel szemben a másik oldal védelmet ad az európai embereknek, értékeknek és kultúrának.

Hegedűs Zoltán – vásárhelyi Fidesz-frakció vezetője, önkormányzati képviselő 

-Vagy azokra a politikusokra voksolnak, akik teljes mértékben kiárusítják hazánkat, vagy pedig olyan képviselőkre, akik megvédik a magyar nemzetet és képviselik az érdekeinket.