Szezont zár a Kosársuli 1

Az idényzáró találkozó következik a Vásárhelyi Kosársuli számára a 2018/19-es idényben. Az NB I/B Zöld csoportjának harmadik helyéről a péntek este kezdődő harmadik meccs dönt a vendéglátó és az Óbudai Kaszások közt. Hosszú szezon végéhez érkeztek el a csapatok, amelyekben egy biztosan közös: mindketten szeretnék megszerezni a bronzérmet.

A Hódtói Sportcsarnokban a bajnokságban hazai környezetben mindössze egyszer veszített a Kosársuli, a mieink a Salgótarján elleni elődöntőben, a legrosszabb pillanatban maradtak alul, míg az Óbudával szembeni mérleg 3-1-re módosult a 80-69-cel záruló vásárhelyi, és a 94-73-mal végződő óbudai összecsapás következtében.

A pénteki találkozót megelőzően Tóth Tamás vezetőedző nyilatkozott. „A harmadik mérkőzésre maradt a döntés a bronzcsatában, ahol szeretnénk győztesen kikerülni. Mindkét oldalon vannak sérültek, hiányzók, így nehéz jóslatokba bocsátkozni. Mindkét csapat hozta a hazai mérkőzését, a sormintát követni kívánjuk. Egyetlen napunk maradt a regenerációra, ami meglehetősen kevés, így fokozottan igaz az, hogy kulcsfontosságú lesz, ki milyen napi formában lesz pénteken. Egyéni megvillanások támadásban és eredményes csapatvédekezés vezethet minket sikerre. Nagy meglepetéseket nem tudunk már okozni egymásnak, de pár apró taktikai változtatással készülünk azért. Le kell lassítanunk az óbudaiak gyors játékát és minél kevesebb támadólepattanót engedni nekik. A szezon utolsó meccsén bízok abban, hogy utoljára kifogunk még egy jó napot és jó százalékkal fogunk dobni. Molnár Bence és Czégel András továbbra sem áll a rendelkezésemre, így szűkös rotációval és az egyik legjobb játékosunk nélkül kell nyernünk, ami nem egyszerű feladat. A motivációval és az elszántsággal nem lesz baj egyik részről sem. Úgy gondolom, az a csapat fog nyerni, aki kevesebbet fog hibázni a fáradtság és a sorozatterhelés ellenére” – fogalmazott trénerünk.

A szép szezonzáráshoz a szurkolókra is nagy szükség van, biztassuk együtt utoljára az idényben a Kosársulit!

A május 24-én, pénteken 18 óra 30 perckor kezdődő mérkőzésre a Kosársuli két főtámogatója, az MMBF Földgáztároló Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. jóvoltából a belépés ingyenes!

Hajrá, Kosársuli!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu