Olvasói levél: A csend csődje

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhez, amit változtatás nélkül közlünk.

„Egyetlen dolog valószínű: mégpedig az, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester repülővel érkezett meg az Amerikai Egyesült Államokba, ahol Donald Trump-pal, a külügyminisztérium illetékeseivel, külügyi tisztviselőkkel, kongresszusi tagokkal, saját szavai szerint „nem magas presztízsű emberekkel” tárgyalt Hódmezővásárhely ügyeiről, az Orbán-kormány megdöntésének lehetséges módozatairól. Muszáj volt mennie, hiszen meghívta a szenátus, a Külügyminisztérium, a German Marshall Fund. Ez most már szinte biztos, hiszen maga Márki-Zay Péter írta ki a Facebook-ra. Bár nála sosem lehet tutira menni, hiszen mindig újabb hazugság a soros.

Apropó, Soros.

Csak képbe kerül a jó öreg tőzsdespekuláns. A hősünk által kiírt posztban a meghívó fél ugyebár a German Marshall Fund. Ennek a szervezetnek pedig régóta fontos támogatója a Soros-hálózat egyik zászlóshajója, az Open Society Foundations (a képen bekarikázva a szervezet neve), azaz a Nyílt Társadalom Alapítvány. Soros György tehát anyagilag támogatja a GMF működését, ami ugye az Amerikai Egyesült Államokba invitálta Márki-Zayt és Kész Zoltánt. A szervezet saját oldala szerint Soros legalább 100 ezer dollárral patronálja a German Marshall Fund-ot.

Csak összeér ez az ügy végre.

Ami a dolognak némi diszkrét bájt, vagy talán inkább összehúzott szemöldököt ad, az egy nem is olyan régen elhunyt német Udo Ulfkotte, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) egykori külpolitikai szerkesztőjének könyve, amely a „Megvásárolt újságírók” címet viseli. Ebben ugyanis ezt írja a German Marshall Funddal való kapcsolatáról:

„A FAZ hivatalosan jóváhagyta, amikor a German Marshall Fundtól többször is hathetes utazásokra kaptam meghívást az újságnál dolgozó BND-rezidensektől (Szövetségi Hírszerző Szolgálat). Ezeken az utakon bemutattak különböző amerikai szolgálatok munkatársainak is. Nem titok, hogy a German Marshall Fund a legjobb kapcsolatokkal rendelkezik a hírszerző szolgálatokhoz.”

Véletlenül sem gondolom, hogy a kémkedés és Márki-Zay között bármilyen kapcsolat lenne, ugyanakkor erre a beszélgetésre mégis felhívnám a figyelmét:

„A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek, épp ellenkezőleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak. Érti már, Pelikán elvtárs?

Nem értem. Azt tetszik mondani, hogy az benne a gyanús, ami nem gyanús?

Erről van szó…

Én se vagyok gyanús, mégse vagyok kém.

Honnan tudja?

Lehetséges az, hogy én kém vagyok?

Minden lehetséges.”

Kelemen V. László”

Olvasói levél: Tényleg egy Soros támogatta szervezet hívta meg Márki-Zayt

 

Olvasói levél: Tényleg egy Soros támogatta szervezet hívta meg Márki-Zayt 2

Olvasói levél: Tényleg egy Soros támogatta szervezet hívta meg Márki-Zayt 1